BilinçLENİN yaz kampı başladı

Devrimci İşçi Partisi’nin düzenlediği BilinçLENİN yaz kampı 8 Eylül Perşembe günü başladı.

Sitemizden daha önce duyurmuş olduğumuz kampın ilk gününde katılımcılar Dikili’deki kamp alanına ulaştı. Daha sonra düzenlenen bir oturumla Devrimci İşçi Partisi tarafından tüm yaz aylarını kapsayacak şekilde gerçekleştirilen Lenin okuma kampanyasının bir sonucu olacak şekilde Lenin’in ve Leninizmin güncelliği, işçi sınıfına bilinç taşıma amacını gerçekleştirebilecek bir partinin ihtiyacı gibi konular üzerine verimli tartışmalar yapıldı. Tartışmaların ardından katılımcılar gecenin geç saatlerine kadar türkülerle ve halaylarla coşkulu bir kamp akşamı yaşadı.

İkinci gün, örgütlenme ve Bolşevik çalışma tarzına ilişkin bir sunum ve onun ardından gerçekleşen tartışmalarla başladı. Bu oturumda Leninist bir örgütün militanlarının gündelik mücadelelerine ilişkin detaylar en ince ayrıntısına kadar tartışıldı. Öğle yemeğinin ardından yapılan ikinci oturumda ise siyasi duruma ilişkin oldukça kapsamlı iki sunumun ardından, devrimci Marksistlerin bu süreçte üzerlerine hangi görevlerin düştüğü konusu üzerine tartışmalar yapıldı. İkinci günün akşamında ise film gösterimleri ve müzik dinletileri yapılacak.

Devrimci İşçi Partisi’nin üyesi olduğu Dördüncü Enternasyonalin Yeninden Kuruluşu Koordinasyonu’nun Yunanistan Seksiyonu olan EEK’den yoldaşların da kampa katılmaları ve oturumlarda kendi deneyimlerini paylaşmaları ise yapılan tüm tartışmalara büyük bir zenginlik katmakta.

Kampın üçüncü gününde ise önce, (yarın) TKP’den DİP’e Türkiye’de devrimci Marksizmin öyküsü ve ardından da öğleden sonra Yunan yoldaşların da sunuşlarının olacağı Arap Devrimi ve Akdeniz Devrimci Havzası sunuşları yapılacak.