Beyazıt’ta faşist saldırı

13 Mart Salı günü İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde emperyalizm karşıtı bildiri çalışması yapan üniversite öğrencileri faşistler tarafından saldırıya uğradı. Öğrenciler gerçekleşen saldırıyı püskürttü. Ardından polis ve özel güvenlik saldırıyı püskürten öğrencilerin hazırlık fakültesi bahçesinden çıkmalarına izin vermedi. Bahçede bekletilen öğrencilerden 22 kişi gözaltına alındı.

Saldırıyı gerçekleştiren güruh bir süre sonra İktisat Fakültesi’nde bekleyen öğrencilere saldırdı. Saldırı sonucu üç öğrenci yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

22 öğrenci gözaltında bekletilmeye devam ederken, saldırıya uğrayan öğrencilerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bu saldırının sorumluluğu, üniversitelerde terör estiren faşist çetelerin olduğu kadar onlarla bilinçli bir şekilde işbirliği yapan üniversite yönetimi ve polisin de omuzlarındadır. Giderek artan bu saldırılar AKP’nin MHP ile yaptığı ittifakın üniversitelerdeki tezahürüdür. Ülkü Ocakları denen faşist çete kampüslerde gençliğin hürriyet mücadelesine karşı istibdadın sopası rolünü oynamaya çalışmaktadır. Gençlik bu saldırılara, bu çeteye ve bu kirli ittifaka gereken cevabı istibdada ve emperyalizme karşı mücadeleyi daha da yükselterek verecektir!