Avcılar Belediyesi’nde iş bırakma 5. gününde sona erdi

İstanbul Avcılar Belediyesi’nde park-bahçe, baş şoförlük, güvenlik ve fen işlerinde çalışan yaklaşık 350 taşeron işçi, 3 aydır maaşlarını alamadıkları için 24 Temmuz’da Firuzköy’deki şantiyede iş bırakmıştı.

Başlangıçta gündüz vardiyasında devam eden iş bırakmaya daha sonra gece vardiyası da dahil oldu. Yatmayan maaşlarını almadan iş başı yapmayacaklarını ifade eden sendika ile belediye arasında ilk günden itibaren görüşmeler başladı. İlk görüşmede belediyenin tavrı “üç ay daha para yok isterseniz iş başı yapın isterseniz işi bırakın” yönündeydi. Belediyenin bu tavrı üzerine park-bahçe işçileri de Gümüşpala’daki şantiyede iş bıraktı. Park-bahçe işçilerinin de greve dahil olması üzerine katılım daha da artmış oldu ve belediye başkanı sendikayla Cuma akşamı geç saatlerde yaptığı görüşmede 2 Ağustos Çarşamba günü maaşları yatıracağını belirtti.

Bu haberin sendika tarafından şantiyeye ulaştırılması üzerine işçiler verilen taahhüttün yerine getirilmemesi halinde yeniden greve çıkacaklarını belirterek 29 Temmuz Cumartesi günü iş başı yaptılar.