Ataşehir Belediyesi işçileri: Sözleşme hakkımız, söke söke alırız

CHP'li Ataşehir Belediyesi ile DİSK Genel-İş’e bağlı işçiler arasında devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Genel-İş’e üye işçiler bugün (5 Temmuz Cuma) saat 13:00'te grev kararlarını Ataşehir Belediyesine astılar. Yapılan diğer görüşmelerde anlaşma sağlanmazsa işçiler 12 Temmuz'da greve çıkacaklar. 

Genel-İş Sendikasının yetki belgesini almasından sonra, TİS görüşmelerini seçim bahanesi ile sürekli erteleyen CHP'li belediye ile seçim sonrası yapılan görüşmelerde 91 madde üzerinden sadece 36 madde üzerinde anlaşma sağlandı. İşçilerin en önemli talepleri olan artan enflasyon karşısında aldıkları düşük ücretlere enflasyon oranında zam yapılması, yol ve yemek konularında iyileştirme, haftalık 40 saat çalışma gibi talepler belediye tarafından kabul edilmedi.

Anlaşmanın sağlanamaması üzerine CHP'li Ataşehir Belediyesine grev kararlarını asmak için buluşan işçilerin önüne polis ve belediye güvenliği çıkmış, işçiler belediye önünde değil karşı yolda bekletilmiştir. Grev kararının asılması için belediyeye girme izni sadece sendika yöneticilerine verilmiştir. 

Genel-İş Sendikası temsilcisi daha sonra belediye önünde yaptığı açıklamada: "Bu karar bundan sonrakiler için yapacaklarımızın kararıdır. Buradaki işçiler bizlere yetki verdiler, bizler bu talepleri sonuna kadar savunacağız. Bu sözleşme yaklaşık 2000 işçiyi ilgilendiriyor, Ataşehir Belediyesini buradaki işçiler var ediyor" dedi. Yapılan konuşmayı işçiler sık sık "Sözleşme hakkımız, söke söke alırız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganları ile kestiler. Devrimci İşçi Partisi olarak işçilerle dayanışma gösterdiğimiz eylem, yapılan açıklamanın ardından sona erdi.