Aliağa’da işten atmalar protesto edildi

Aliağa Belediyesi’nde işten atılan 131 işçi için Aliağa Demokrasi Meydanı’nda protesto eylemi düzenlendi.

İzmir Genel-İş 5 No’lu şubenin çağrısıyla DİSK ve Türk-İş’e bağlı sendikalar, siyasi partiler bir araya gelerek atılan işçilerin mücadelesini, 15-16 Haziran büyük işçi ayaklanmalarının 49. yıldönümünde anma programı ile birleştirerek protesto eylemi gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını işçiler adına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu. Sarı, basın açıklamasında, yaşanan süreçten ve belediye başkanının direnişteki işçilere karşı göstermiş olduğu baskıcı ve yıldırıcı tutumundan bahsetti. Aliağa Belediyesi’nde işçi kıyımının devam etmesi durumunda direniş hattını büyüteceklerini, mücadelelerinin de aynı ölçüde sertleşeceğini belirtti. İşçi ailelerinin ve Aliağa halkının büyük katılım sağladığı eylemde sık sık "Atılan işçiler geri alınsın", "Aliağa işçisi yalnız değildir", "Birleşe birleşe kazacağız" sloganları atıldı.

Programda, DİSK'e bağlı sendikaların yanı sıra, Tüpraş’ta TİS mücadelesi veren Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı da konuşma yaparak TİS sürecinde gelinen noktadan bahsetti. Tüpraş işçilerinin de bu direnişin her zaman destekçisi olacağının altını çizdi. Program işçilerin hazırladığı tiyatro gösterisi, şiir ve türkü dinletileriyle sona erdi.