Kocaeli Üniversitesi'nde 19-22 Aralık anması

Kocaeli Üniversitesi’nde 18 Aralık günü "Hayata Dönüş Operasyonu"nda hayatını yitiren 28 devrimciyi anmak için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte 19-22 Aralık katliamını hatırlatan sloganlar atıldı. Yürüyüş, Rektörlükte başladı ve Sosyal tesislere gelindiğinde Kürtçe ve Türkçe basın açıklamaları okundu.

Basın açıklamasında tam 14 yıl önce 19-22 Aralık 2000 tarihinde Türkiye genelinde 20 hapishaneye yapılan askeri operasyonda 28 devrimci tutsak, silahlarla, kimyasal gazlarla, işkencelerle katledildiği ve F tipi cezaevleri yaparak, tecrit şartlarını arttırarak "devrimci iradeyi" kırmaya, devrimcileri teslim almaya çalıştığı söylendi. Devletin F tipi hücrelere karşı bedenlerini ölüm orucuna yatıran devrimcilerin direnişini yok etmek istediği vurgulandı. Adına ironik olarak “Hayata Dönüş” dedikleri askeri operasyonda teslim alamadıkları devrimcileri, hapishanelerde kuşatarak bastırmaya, susturmaya ve sindirmeye çalıştıkları ifade edildi. Ayrıca basın açıklamasında emekçilere ve halklara acı, yoksulluk ve zulüm dışında hiç bir şey vermeyen bu çürümüş düzeni değiştirmek ve insanca bir düzen kurmak için ayağa kalkan emekçilerin ve halkların 1 Mayıs, Maraş, Çorum, Sivas, Roboski, Gazi, Gezi ve Rojava'da vahşice katledenlerden adalet beklenmediği belirtilirken bugün de Kürdistan’da özgürlük mücadelesi veren Kürt siyasi tutsaklarının İran Devleti’nin idamlarına karşı 30 gündür açlık grevinde olduğu söylendi.

Tüm siyasi tutsakların direniş bayrağını sahiplenmeye ve özgürlük şiarını büyütmeye çağırılan açıklamada son olarak Gezi Ayaklanması ve Kobane serhıldanında korku duvarlarını yıkan halkın devrimcilerin önderliğinde katliamcılardan da hesap soracağı ve şehitlerine sahip çıkacağı da belirtildi. Basın açıklaması "Yaşasın 19 Aralık direnişimiz, içerde dışarda hücreleri parçala, biji berxwedan Kobane, kapitalist devlet yıkılacak elbet" sloganlarıyla sona erdi.