İzmir’ de 8 Mart coşkusu

İzmir’de  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü 17:30’da  Konak Bahri Baba Otobüs duraklarında toplanarak başladı. Devrimci İşçi Partili Kadınlar da ‘’Kahrolsun Erkek Egemen Kapitalist Sistem, ”Emekçi Kadınlar En Öne!’’ şiarı ile alandaki yerini aldı.

 Emekçi kadınlar Gününe katılım oldukça fazlaydı. Coşku eylem bitinceye kadar hiç eksilmedi. ‘’ Haksız Tahrik İndirimine son’’, ‘’ Münferit Değil Devlet  Şiddeti!’’, ‘’Yaşasın Emekçi Kadınların devrimci mücadelesi’’ sloganlarını öne çıkaran Devrimci İşçi Partisi’nin dövizleri oldukça ilgi çekti.

Yürüyüş 18:00’de başladı. Konak Meydanı sergi alanında basın açıklaması okundu. Basın açıklaması Türkçe ve Kürtçe’nin yanında Ermenice, Rumca, Lazca, Çerkezce gibi 10 ayrı dilden okundu. Basın açıklamasında yaşanan kadın cinayetlerinin devlet eliyle işlendiği mevcut yasaların kadına herhangi bir hak tanımadığı erkeği koruduğuna değinildi. Aile içi şiddeti ve kadına yönelik şiddeti önlemek için gerçekleştirilen yasa taslağının eksikliklerine vurgu yapıldı. Basın açıklamasının ardından eylem Kıbrıs Şehitleri Caddesine kadar yürünerek devam etti.