İsyan İstanbul'a geri döndü

İstanbul yeni bir mevsime giriyor. Yeni bir isyan dalgasına şahit oluyor. İstanbul'un sayısız merkezinde halk, Ahmet Atakan ve diğer şehitleri için barikatlar kuruyor, dövüşüyor. 

Gazi Mahallesinde Alevi emekçiler, Ahmet Atakan'ın katillerinden hesap sormak için Gazi karakoluna doğru yürüdü. Polis, kitleye biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. Ancak kitlelerin dirençli duruşu sayesinde eylem devam ediyor.

Kadıköy'de polis, isyanın başladığı Haziran ayından beri ilk kez Kadıköy'e girdi. 10 Eylül akşamı, Taksim'e binlerce Kadıköylü akın etti. Taksim'e gitmeyen kitle ise Kadıköy'ü eylem alanına çevirdi. E-5'e doğru yürüyen kitleye polis müdahale ederek dağıttı. 11 Eylül günü ise Kadıköy tarihi anlarından birini yaşadı. Altıyol'da toplanan binleri polis dağıtmaya çalıştı. Ancak kitle, Çarşı ve Bahariye'ye barikatlar kurdu. Kadıköylüler isyancıları polis saldırılarından korumak için anahtarlarını apartman girişlerine bırakıyorlar. Bazıları ise barikatlara yemek ve su getiriyor. Balkonlardan tencere tava sesi eksik olmuyor.

Taksim'de çatışmalar iki gündür devam ediyor. 10 Eylül günü İstiklal Caddesinde toplanan halk meydana doğru yürümeye çalıştı. Polis daha yürüyüşün başında kitleye biber gazı ve ses bombalatryla saldırdı. Ahmet'in katillerine cevap havai fişek ve taşlarla verildi. Mis Sokak ve Cihangir bölgelerinde çatışmalar yoğunlaştı. Cihangir'de kurulan barikatlar TOMA'larla kaldırıldıktan sonra arka sokaklarda sivil polisler kitleye saldırdılar.

Eylemlerle ilgili haber ve fotoğrafları burada takip edebilirsiniz 

https://www.facebook.com/BizYuzde99uz?fref=ts