İstanbul'da 8 Mart'ta Tahrir kadınlarının yolunda!

İstanbul’da Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitingi 11 Mart Pazar günü yapıldı. DİP’li kadınlar olarak biz de “Yolumuz Tahrir Kadınlarının Yoludur” yazılı pankartımızla alandaydık.

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu’nun düzenlediği miting saat 13.00’de Kadıköy Numune Hastanesi önünden yürüyüşle başladı. Yürüyüş sonunda gelinen Kadıköy Meydanı’ndaki miting programı, kadın kurtuluş mücadelesi içerisinde hayatını kaybeden emekçi kadınlar için yapılan saygı duruşu ile başladı. Sonrasında tertip komitesi adına hazırlanan açıklama metni Kürtçe ve Türkçe olmak üzere iki dilde okundu. Yağmurun başlaması ile birlikte miting programı kısaltılırken son konuşmayı BDP milletvekili Sebahat Tuncel yaptı. Gerek tertip komitesince hazırlanan konuşma metninde gerekse de Tuncel’in konuşmasında son zamanlarda artan baskılar sonucu siyasi tutuklu bulunan kadınların durumuna özel vurgu yapıldı. Tuncel’in konuşmasının ardından yapılan müzik dinletisi eşliğinde çekilen halaylarla miting sona erdi.

 

DİP’li kadınlar olarak biz de “Yolumuz Tahrir Kadınlarının Yoludur” yazılı pankartımızla alandaydık. Hem taşıdığımız dövizlerde hem de sloganlarımızda kapitalizmin içinde bulunduğu ekonomik kriz karşısında Tahrir’deki kadınların yaptığı gibi alanlara çıkma ve mücadele etme çağrısı vardı. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı sloganlarımızı, kadın sığınağı sayısının arttırılması, isteyen her kadına iş, her işyerine kreş, eşit işe eşit ücret, yurtlardaki cinsiyetçi uygulamaların son bulması ve kadın öğrenciler için sağlıklı barınma koşulları gibi taleplerimizi ve Kürt halkı üzerindeki baskılar karşısında halkların kardeşliği çağrısını öne çıkardık.

Resim1