GF Hakan Plastik’te Sınıf Dayanışması Coşkusu

GF Hakan Plastik’in Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikasında DİSK Lastik İş sendikasında örgütlenme başlamış, bunun üzerine Ocak ayından başlayarak 13 işçi geçerli hiçbir neden olmaksızın ve uydurma gerekçelerle işten çıkartılmıştı.

İşçiler düşük ücretlerle ve uzun çalışma saatleriyle güvencesiz bir ortamda çalıştırılıyorlardı. Bunun üzerine anayasal hakları olan sendikal örgütlenme başlattıkları için işten çıkartıldılar. 13 işçi fabrika önünde çadır kurup direnişe geçerek karşılık verdiler.

07.03.2014 Cuma günü saat 16’da organize sanayide çalışan diğer fabrikalardaki işçilerin de desteğiyle fabrika önünde dayanışma etkinliği düzenleyen işçiler, coşkulu slogan ve meşalelerle yönetime yalnız olmadıklarını gösterdiler.

Basın açıklaması ile son bulan etkinlikte; işyeri yönetiminin sendikal hakları sözde kabul ettikleri halde aslında sendikayı engellemek için saldırıda bulundukları, işten çıkarmaların bu yüzden gerçekleştiğini belirttiler.

Hakan Plastik’te sürdürdükleri örgütlü mücadelenin başarıya ulaşacaklarından şüphe duymadıklarını bunun için de mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söylediler.

Basın açıklamasından sonra eylem, “bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganıyla son buldu.

Yaşasın sınıf dayanışması!

Sendikal hak engellenemez!

Birleşe birleşe kazanacağız!