Antalya’da sosyalistler Kürecik’e füze kalkanını protesto ettiler

Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik Bucağı’na kurulması planlanan füze kalkanı Antalya’da protesto edildi. “Emek ve Demokrasi Güçleri” imzasıyla bir araya gelen çok sayıda sosyalist örgüt ve sendika füze kalkanına karşı bir yürüyüş düzenlediler.

Saat 18:00’da Halk Bankası'ndan başlayan yürüyüş, Kapalı yol meydanında sona erdi. Yürüyüşte sık sık “Katil ABD, işbirlikçi AKP”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6.filoyu unutmayın” sloganları atıldı.

Kapalı yol meydanına gelindiğinde kitle adına basın açıklamasını Eğitim-Sen üyesi Ersin Şahin okudu. Şahin “AKP “komşularla sıfır sorun” diye diye ABD emperyalizminin komşu halklara yönelik savaş, işgal ve sömürü politikasının aktif taşeronu haline geldi. AKP her bir adımında yalan söylemeye devam ediyor.” dedi. Şahin açıklamasına şöyle devam etti: Füze kalkanı anlaşması derhal iptal edilmelidir Irak ve Libya işgallerine tahsis edilen askeri üsler kapatılmalı, NATO'dan çıkılmalıdır. Ülkemizde bulunan tüm ABD ve NATO üs ve tesisleri derhal kapatılmalıdır! AKP iktidarı, bölge halklarına yönelik emperyalist müdahalelere çanak tutan, halk isyanlarına emperyalizm lehine müdahale eden tutumuna derhal son vermelidir. İsrail devletiyle tüm askeri, ticari, diplomatik, akademik, kültürel ilişkilere son verilmelidir.”

Eylem atılan sloganlarla sona erdi. Yürüyüşe yaklaşık yüz kişi katıldı.