DİP’li Kadınlar: Haydi emekçi kadınlar en öne! Haklarımızı, canımızı, geleceğimizi savunmaya! 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde alanlara!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, haklarımızı savunmak, erkek egemenliğine ve kapitalizme karşı mücadele etmek için alanlarda olalım!

Emekçi kadınlar! Haklarımızı savunalım!

AKP iktidarı ne zaman "kadınlara müjde" dese "şimdi hangi hakkımız gasp edilecek acaba" diye düşünmeye başlıyoruz. AKP'nin son "müjde"sinde torbadan doğumdan sonra günlük ya da haftalık olarak yarım zamanlı çalışma olanağı çıktı. Tabii ki son üç yılda en az 600 gün sigorta primi ödemek şartıyla. Bu olanaktan yararlanmak zor. Ama yararlananlar için de asıl anlamı esnek çalışma koşulları. Doğum yapan kadının çalışmadığı günler ya da saatler içinse özel istihdam büroları ellerini ovuşturuyor. Bu yasayla aynı torbada yer alan kiralık işçi yasası boşuna çıkartılmadı. Böylece güvencesiz koşullarda, düşük ücretlere çalıştığımız yetmiyormuş gibi bir de işçi simsarlarına mahkûm edileceğiz.

Ama haklarımızı erkek egemen kapitalist iktidara yem etmeyeceğiz. Esnek çalışmaya da, işçi simsarlığına da direneceğiz. Sadece sağlıkta, temizlikte, tekstilde değil, her yerde! Çorlu EGO'da, Kocaeli Ford'da da görüldüğü gibi metal gibi en ağır sektörlerde bile emekçi kadınlar olarak en önde olacağız! Hem evde hem fabrikada, işyerinde çalışıyoruz, çifte mesai yapıyoruz. Direnişlerde, grevlerde de iki kat güçle mücadele ediyoruz.

Kıdem tazminatı hakkımızın savunulmasında da emekçi kadınlar olarak en önde olmalıyız! Çünkü kıdem tazminatı fona devredilirse patronlar hiçbir bedel ödemeden işçi çıkartacak. Her zaman olduğu gibi önce kadınlara kapı gösterilecek. Kıdem tazminatı hakkımızı koruyamazsak, emekçi kadınlar olarak ya evin yolunu tutacağız ya da daha düşük ücretlerle daha kötü koşullarda yeni işlere gireceğiz. O yüzden 8 Mart meydanlarında da haykıralım "İşçinin kıdemi genel grev sebebi!" diye!

Savaşa karşı da emekçi kadınlar olarak en önde mücadele etmeliyiz!

Savaşta her zaman olduğu gibi en büyük zulmü biz kadınlar görüyoruz. Savaş kadınları sadece öldürmüyor, bir de üstüne öldürdüğü kadınların bedenini sokak ortasında çırılçıplak teşhir ediyor, aşağılıyor, başka kadınlara onun üzerinden gözdağı veriyor. Bugün emperyalizmin ve AKP dahil olmak Ortadoğu'nun tüm gerici iktidarlarının politikaları sonucunda Ortadoğu'da kadınların köle pazarlarında satıldığı, cariye yapıldığı bir barbarlığın içine sürüklenmiş durumdayız. Bu barbarlığın tam orta yerinde ise yine kadınların direnişini görüyoruz! Barbar DAİŞ çetelerine ve Cizre'den Sur'a Nusaybin'den İdil'e devletin operasyonlarına karşı özsavunmayı yükselten kız kardeşlerimizi selamlıyoruz! Barış istemek yetmez, tekfirci mezhepçi barbarlar, AKP gibi erkek egemen iktidarlar ve emperyalizm yenilmeden savaşlar bitmez!

Sadece savaş bölgeleri değil hiçbir yer kadınlar için güvenli değil!

Kadına yönelik şiddet azalmıyor, artıyor. Kadın cinayetlerinin, tecavüzlerin ardı arkası kesilmiyor. Erkek egemen kapitalist düzen biz kadınlar için sadece savaşta değil barışta da güvenli değil. Çünkü bu düzen "iyi hal" ve haksız "tahrik" indirimlerinin düzeni! Çünkü bu düzen tacizi engellemek yerine çözümü kadınları pembe otobüslere tıkmakta gören bir düzen! Güvenliğimiz için, bizleri döven, aşağılayan, ikinci sınıf insan yerine koyan, öldüren, tecavüz eden erkeklere ve onları koruyan erkek egemen kapitalist sisteme güvenecek değiliz. Erkek şiddetine karşı kadınlar olarak özsavunma hakkımızdır! Yaşam hakkımızı korumak için özsavunma örgütleri kuralım!

Devrimci İşçi Partili Kadınlar olarak, haklarımızı, canımızı ve geleceğimizi savunmak için, yan yana gelip dayanışmayı yükseltmek birbirimizden güç almak için, taleplerimizi hep birlikte haykırmak için, tüm kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde meydanlara çağırıyoruz! Sen de gel, mücadelemiz büyüsün, birlikte daha da güçlü yürüyelim erkek egemenliğinin ve kapitalizmin üstüne üstüne!

·         Geçici işlerde, güvencesiz, düşük ücretlere ve esnek çalışmaya hayır! Sigortalı, sendikalı, güvenceli, tam zamanlı istihdam hakkımız! Eşit işe eşit ücret!

·         Çocukların bakımı sadece kadının omuzlarına yüklenemez! Kadınlarla eşit süreli, ücretli ve devredilmez babalık izni! Her işyerine kreş! 

·         Barış istemek yetmez, tekfirci mezhepçi barbarlar, AKP gibi erkek egemen iktidarlar ve emperyalizm yenilmeden savaşlar bitmez! Savaşa karşı da emekçi kadınlar en öne!

·         Kadınlara karşı taciz, tecavüz, cinayet suçlarını işleyenlerde iyi hal ve tahrik indirimlerine son verilsin!Kadınlara yönelik suçlara ağırlaştırılmış caydırıcı cezalar uygulansın!

·         Erkek şiddetine karşı kadınların yönetimi altında özsavunma örgütlenmeleri kuralım!

 

Erkek egemenliğine ve kapitalizme karşı emekçi kadınlar en öne!

                                   Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!