Paris’te emperyalizmin tutsağı Lübnanlı devrimci Corç Abdallah’a özgürlük çağrısı

15 Aralık Pazar günü, Paris’in République Meydanı’nda, Devrimci İşçi Partisi’nin de içinde yer aldığı Corç Abdallah’a Özgürlük Kampanyası’nın çağrısıyla bir eylem gerçekleştirildi. Faslı, Cezayirli, Lübnanlı, İranlı ve Sudanlı örgütlerin ve bağımsız kişilerin katıldığı eyleme Devrimci İşçi Partisi olarak bayraklarımızla katıldık.

Fransız emperyalizminin elinde tutsak olan Corç Abdallah’a ve Siyonistlerin elinde tutsak olan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmet Saadet’e özgürlük isteyen pankartların yanında eylemde, Fransızca “Sudan Devrimi sürüyor” yazan bir pankart da yerini aldı. Büyük bir coşku ile geçen eylem sırasında Fransızca ve Arapça “Filistin yaşayacak, Filistin kazanacak”, “Corç Abdallah’a özgürlük” sloganları atıldı. Eylemde yer alan Sudanlı devrimcilerin müzik eşliğinde yaptığı ajitasyon kitlenin hep bir ağızdan yükselttiği “Thawra, thawra” (devrim, devrim) sloganlarıyla desteklendi.

Devrimci İşçi Partisi’nin alandaki varlığı da tüm katılımcıların ilgisini çekti. Eylemde yer alan çeşitli Arap ülkelerinden ve İran’dan militanlarla birlikte Ortadoğu komünistleri arasındaki işbirliğini arttırmak ve hem Paris’te hem de Ortadoğu’da emperyalizme ve Siyonizme karşı mücadelede daha sistematik biçimde omuz omuza vermek gerektiğine dair konuşmalar yapıldı.