Katillere sadece Yahudi olduğunda mı karşı çıkabiliyorsun, Erdoğan?

Arap dünyasının devi Mısır, devrimin sarsıntısı içinde yönünü belirlemeye çalışıyor. Ülkenin işçileri, emekçileri, yoksulları, bütün bir halk sokaklarda silahsız bir ayaklanma aracılığıyla, ABD’nin yılda bir buçuk milyar dolar ekonomik yardımla, sattığı silahlarla, diplomatik desteğiyle otuz yıldır ayakta kalmasına yardım etmiş olduğu Mübarek’i sallıyor! Mübarek’in cevabı yüzlerce insanı öldürmek, binlercesini yaralamak, binlercesini gözaltına almak ve belki de kaybetmek oluyor. Pek demokrat “uluslararası toplum” susuyor. Herkes utanmazca ABD Başkanı Obama’nın ve Dıişleri Bakanı Hillary Clinton’ın iki dudağı arasından çıkacak sözlere bakıyor.

Onlar ise Tunus’tan ders almış olduklarını kanıtlıyorlar. Tunus’ta bin Ali gidene kadar onu desteklemiş, halkın kahramanca direnişine neredeyse kayıtsız kalmışlardı. Nice liberalin kahramanı Obama, Tunus halkını “alkışlamayı” nedense bin Ali gittikten sonra akıl etmişti! Şimdi artık Tunus’un dersini çıkardıkları için emekçi halkın, devrim başladığında nasıl sebatkâr, nasıl fedakâr, nasıl ölümüne mücadeleci olduğunu öğrenmiş durumdalar. Mısır’da Mübarek’in düşebileceğini göz önüne alıyor ve “yukarısı bıyık, aşağısı sakal” oyununu oynuyorlar. Ama hâlâ Mübarek’e akıl veriyorlar, hâlâ onunla yürümekten vazgeçmiş değiller. Yedekte de küreselciliğin memuru Muhammed el Baradey’i tutuyorlar. Öteki hükümetler ise onları kölece izliyor. Şu ana kadar tek bir hükümet yok ki, “Mübarek, halkının talebini yerine getir, seçimlerini ayaklarıyla yaptılar, seni istemediklerini ilân ettiler, çek git” desin!

Nerede bulunur acaba “bahtı kara maderini kurtaracak” bir aslan? Neden her bulduğu fırsatta İsrail’e verip veriştirip ucuz puan kazanan Erdoğan konuşmaz mesela? Tunus halkı 17 Aralık’ta sokağa çıkalı beri Erdoğan’ın nutku mu tutuldu? Neden hiç ağzını açmaz? Öldürülen yüzlerce Mısırlı’nın da, haydi birkaçı Hıristiyan diyelim, ezici çoğunluğunun Müslüman olduğunu neden görmezlikten geliyor? Biz ezenlerin öldürdüğü her insana, hangi inanca sahip olursa olsun, bizim diye bakarız, ama Erdoğan hiç olmazsa Müslümanlara sahip çıksa olmaz mı? Yoksa sadece Yahudilere mi “katil” demeyi biliyor? Katar’da ”herkes sussa biz susmayız” diyen Erdoğan bu katliam karşısında neden susuyor?

Türkiye hükümeti derhal Mısır hükümetine ekonomik çıkarları ve özgürlükleri uğruna sokaklara çıkmış olan işçi, emekçi ve yoksul halkı katletmeyi durdurması çağrısı yapmalıdır! İkiyüzlülüğe son!

Yaşasın proletarya enternasyonalizmi! Kahrolsun ABD’nin işbirlikçisi Ortadoğu rejimleri!