Filistin halkının, Soykırımcı İsrail’in esir tuttuğu Filistinlilerle dayanışma için uluslararası eylem çağrısıyla menfur konsolosluğun önündeydik!

Filistin

Filistin direniş örgütleri ve halkı, sistematik işkence altındaki Filistinli esirlerle dayanışmak için dünya çapında sokağa çıkma çağrısı yapmıştı. Devrimci İşçi Partisi ve Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları Platformu olarak içinde bulunduğumuz Filistin Eylem Komitesi, bu eylem çağrısına karşılık olarak 3 Ağustos Cumartesi günü İstanbul’daki menfur İsrail Konsolosluğu’na yürüyüş gerçekleştirdi.

Levent’ten başlayan yürüyüşte “Nehirden denize özgür Filistin!”, “Yıkılsın Siyonist İsrail devleti!” ve “Filistin’e özgürlük İsrail’e boykot!” sloganları atarak Filistin halkıyla dayanışma ve soykırımcı İsrail’e karşı yaptırım çağrılarımızı yineledik. Ayrıca çocuk, yaşlı, kadın, erkek ayırt etmeden binlerce Filistinliye esir tuttuğu hapishanelerde işkence eden Siyonistlere karşı “Filistinli esirler özgür olacak!” ve “Esirlerin direnci işgalciyi yenecek!” sloganlarımızı atarak İsrail’in işlediği insanlık suçlarını teşhir ettik.

Yürüyüş sonrası konsolosluk önüne vardığımızda Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak basın açıklamamız okundu. Basın açıklamasında işgalci İsrail’in hapishanelerinde esir tutulan on bine yakın sayıda Filistinliye cinsel saldırı, taciz, darp ve aç bırakma gibi işkencelerin sistematik olarak uygulandığı vurguladık. Soykırımcı İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin halkının onurlu direnişini kırmak için cezaevlerinde tuttuğu 53 Filistinli tutsağı işkencelerle öldürdüğünü dile getirdik. Türkiye’nin de, İncirlik ve Kürecik üsleriyle istihbarat sağlayarak, işgal devletiyle ticareti üçüncü ülkeler aracılığıyla devam ettirerek, Azerbaycan petrolünün İsrail’e taşınmasına aracılık ederek soykırımcı İsrail’e ve onun ortağı olan ABD ve Batı emperyalizmine yardımını teşhir ettik.

Filistin halkının onurlu direnişini soykırım yaparak kırmaya çalışan İsrail devleti, Filistin halkını hapishanelere atarak ve onlara işkence uygulayarak da cezalandırmaya çalışıyor. Batı emperyalizminin hapishanelerinde Filistin halkının direnişini sahiplenenler yıllardır tutsak ediliyor. Biz ise Siyonist İsrail’in yıllardır süren işgaline ve katliamlarına karşı direnen Filistin halkının yanında olmaya ve İsrail’in, onun hamileri olan emperyalistlerin yenilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz! İsrail’e askeri yardım sağlayan ülkemizdeki emperyalist üslerin kapatılması ve İsrail ile tüm ilişkilerin kesilmesi için Filistin halkının sesini daha gür ve yüksek sesle haykırmaya devam edeceğiz.