Tacizci polis derhal görevden alınsın ve yargılansın!

Ankara'da polis tacizi

16 Şubat günü TAYAD’ın (Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği) Ankara Sakarya Caddesi’ndeki eylemine polis saldırdı. Eylemcileri gözaltına alan bir polis memuru genç bir kadını gözaltı aracına zorla bindirdiği esnada kadına cinsel saldırıda bulundu. Polis memuru bulduğu bu taciz “fırsatını” değerlendirirken sokaktaki bir başka kişinin kamerasına yakalandı ve ertesi gün bu görüntüler sosyal medyada yayıldı.

Yaşanan tacize ilişkin tepkiler büyürken Ankara barosu polis memuru hakkında suç duyurusunda bulundu. HDP’li ve CHP’li millet vekilleri konuyu meclise taşıdı ve soru önergeleri sundular. Ancak ne İçişleri ne de Adalet bakanı herhangi bir açıklamada bulundu. Polis memuruna da herhangi bir soruşturma açılmadı.

Beklenen açıklamayı ise Ankara Emniyet Müdürlüğü 18 Şubat günü internet sitesinden yaptı. Açıklamada tacizi inkar eden emniyet, tacizle çok alakalıymış gibi, genç kadının katıldığı eylemleri sıralıyor, kardeşinin de kendisi gibi terör örgütü yapılanmalarında yer aldığını, babasının da FETÖ’den tutuklu olduğunu anlatıyor. Utanmasalar “ne yapsak müstahak” diyecekler! Basına “taciz iddialarına cevap” olarak servis ettikleri polis kamerası görüntüleri de tacizi kabul edercesine, olay anında başka bir yeri gösteriyor.

Herkes bilir ki polis teşkilatının sicili dayakla, işkenceyle, cinsel saldırıyla doludur ancak biz bunu kanıksamayacağız, kabullenmeyeceğiz. Yıldırma, sindirme amacıyla sistematik olarak yapılan bu uygulamalara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Tacizci polis derhal görevden alınsın ve yargılansın!

Bu uygulamalara göz yuman, üstünü örten amirlerden müdürlere, İçişleri ve Adalet bakanlarına kadar tüm yetkililer görevden alınsın!