Direniş kardeşliği, provokasyonları boşa çıkarıyor!

Devrimci İşçi Partili direnişçilerin önerisiyle aynı duyarlılığı paylaşan sosyalistler Miraç Kandili’nde dua okuyan ve sonraki gün Cuma namazı kılan cemaatin etrafında koruma zinciri oluşturdu.

AKP hükümeti İstanbul’da Gezi Parkı direnişi ile başlayan halk isyanını polis şiddetiyle bastıramayınca yoğun bir provokasyon çabasına girişti.

Provokasyonlar Taksim direnişçilerini İslam karşıtı gösterme amacında yoğunlaşıyor. Önce gaz bombaları ve polis şiddetinden kaçan insanların sığındığı camide içki içildiği, alem yapıldığı iftirasını attılar. Cami’nin müezzinin söylenenlerin yalan olduğunu açıkladı. Erdoğan, Gezi Parkı ile ilgili her açıklamasını ısrarla Taksim’de inşa etmeyi planladığı camiye getiriyor. Aklı sıra eylemcileri bu plana karşı tepki göstermeye kışkırtıyor ki partisinin tabanını hak arayan direnişçilere karşı daha rahat kışkırtabilsin. Nihayet en son Miraç Kandili’nde Gezi Parkı’nda kandili kutlayanların taciz edileceğine ve provokasyon olacağına dair Yeni Şafak başta olmak üzere maksatlı haberler yaptırıldı. “Marjinal” koduyla sosyalist örgütler hedef gösterildi.

Tüm provokasyonlara en iyi cevap ise yine sosyalistlerden geldi. Devrimci İşçi Partili direnişçilerin önerisiyle aynı duyarlılığı paylaşan sosyalistler Miraç Kandili’nde dua okuyan anti-kapitalist Müslümanların etrafında zincir oluşturarak yalan haberleri yayanların yönlendireceği, farklı kılıklara girmiş ajanların ve sivil polislerin olası provokasyonlarına karşı önlem aldılar. Hiçbir sorun çıkmadığı gibi direniş alanındaki dayanışma ruhu bir kat daha güçlenmiş oldu.

Aynı dayanışma bugün Cuma namazı sırasında da gerçekleştirildi. Cuma namazı kılanlara yönelik herhangi bir olumsuzluğa karşı sosyalistler yine oradaydı. Böylece günlerdir süren maksatlı iftira ve çarpıtmalar bir kez daha boşa çıkartıldı.

Cuma namazı için okunan hutbede: “Ülkenin her tarafını talan ederek, sermaye gruplarına peşkeş çekenlerden, büyük yapıtlar inşa ederek lüks ve zenginlik gösterisinde bulunanlardan, doğanın insanlar ve bütün canlılar için ortak yaşam alanı olduğunu görmezden gelip betona ve biber gazına boğanlardan bu kaba binaları inşa ederken milyonlarca emekçi kardeşimizi açlık sınırda çalıştıranlardan hesap sormaya geldik.” dendi ve Cuma namazının ardından eylemlerde yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bu tür bir dayanışma örneği daha önce Mısır’da Tahrir meydanında yaşanmış namaz kılan cemaatin etrafında Hristiyan halk zincir oluşturmuştu.