Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kapatılamaz!

Kurulduğu günden beri kadın cinayetlerine karşı mücadele veren, kadın davalarını mahkeme salonlarında takip eden, kadınlara hukuki yardım sağlayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği, geçtiğimiz günlerde derneğe açılan hukuksuz kapatma davasına karşı 16 Nisan’da Kadıköy’de bir basın açıklaması gerçekleştirdi.  

İstibdad kadın düşmanı politikalarına devam ediyor!

İstibdad kadın düşmanı politikalarını gün geçmeksizin sürdürmeye devam ediyor. Bir gece yarısı kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çıkan istibdad, kadınların yükselen mücadelesine karşı yeni engeller çıkarmaktan geri durmuyor. Üstelik bu engelleri çıkarırken sudan gerekçelere yaslanıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nu kapatma gerekçesi için yıllar önce BİMER’e yapılan şikâyetler ve platformun aile yapısını parçalama amacıyla faaliyet yürütmesi gösteriliyor. Kadın katillerini koruyan, onları sözde haksız tahrik indirimi ya da sözde iyi hal indirimi ile serbest bırakan politikalar mesele kadınların yaşamını korumaya gelince, değil tedbir almak tersine kadınların öldürülmesinin yolunu açıyor.

“Bu dava kadınların mücadelesine açılmıştır!”

Bugün Kadıköy Rıhtım’da yapılan basın açıklamasına birçok kadın kurumu ve siyasi partiyle beraber DİP’li Kadınlar da katıldı. Platform adına konuşma yapan Fidan Ataselim, açılan kapatma davasının Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na değil aslında kadınların mücadelesine açıldığını ve bu büyüyen mücadeleyi durdurmak amacıyla yapıldığını belirtti. Kadınlar olarak derneklerini kapattırmayacaklarını, kadınların mücadelesinin bu saldırıyı da püskürteceğini ifade etti. Basın açıklaması kadın cinayetlerine kurban giden kadınların ailelerinin aldığı sözlerle ve eyleme katılan kadın kurumlarının yaptıkları destek konuşmalarıyla son buldu.