Tuzla Chen Solar’dan bir işçi: Bir insan bakış açısını değiştirmeden, acısını değiştiremez

Tuzla Chen Solar’dan bir işçi: Bir insan bakış açısını değiştirmeden, acısını değiştiremez

‌Yıllardır en büyük acılarımızdan biri de sermayeye duyulan güvenin temelinde biz işçilerin iliklerine kadar sömürülen emeğinin olmasıdır. Fabrikamız kritik bir dönemden geçiyor. Sesimizi en gür çıkardığımız ve sermayeye ne kadar güçlü olduğumuzu, birliğimizi ve istersek neleri, nasıl yapabileceğimizi en iyi anlatacağımız "sözleşme" dönemindeyiz. Beklenen an geldi; bakanlıktan kesinleşmiş yetki belgemiz tarafımıza ulaşmış bulunuyor. Komite olarak Gebze 1 No’lu şubemizde gerekli toplantıyı yaparak taslağı el birliği ile oluşturduk. Bundan sonraki süreci yaşayarak görecek, emeğimizin karşılığını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Hayalleri küçük olanın adımları da küçük olur. Taslağımız gayet zengin, sesimiz de gayet gür. Chen Solar'ın ayak seslerini duymaya hazır olun. Büyük adımlar ile geliyoruz.

Cumhur ittifakı bir yandan kendi içinde çatışmalar yaşarken diğer yandan ekonomi politikaları ile işçileri sefalete mahkûm edip, sermayeye kriz ortamından dilediği gibi hareket edebileceği ortamı oluşturmaya çalışıyor. İktidarın ekonomi politikaları hedeflerimize ulaşmamıza daha ne kadar ket vuracak? Kimin sesi daha gür çıkacak, işçilerin mi düzen siyasetçilerinin mi, zaman gösterecek... Yaşasın işçilerin birliği!

Mektubumuzu bitirirken konfederasyonumuz DİSK'in kurucusu ve ilk genel başkanı olmakla beraber, unutulmaz işçi önderi, sendikamızın onursal genel başkanı Kemal Türkler'i katledilişinin 44. yılında rahmetle anıyoruz, ruhu şad olsun.

Tuzla Chen Solar’dan bir işçi

Bu yazı Gerçek gazetesinin Ağustos 2024 tarihli 179. sayısında yayınlanmıştır.