Lila Kağıt işçisi sendikalaşma hakkından vazgeçmiyor, direnişe devam ediyor!

Lila Kağıt işçisi sendikalaşma hakkından vazgeçmiyor, direnişe devam ediyor!

Tekirdağ Çorlu'da bulunan Lila Kağıt fabrikasında işçiler kötü çalışma koşullarını, yoksulluk sınırı altında kalan düşük ücretlerini düzeltmek için Selüloz-İş sendikasında örgütlenmeye başladılar. Sendikalaşmayı hazmedemeyen Lila Kağıt patronu, öncü işçileri işten çıkardı. Sendikalarıyla birlikte fabrika önünde direnişe başlayan işçiler yaklaşık iki aydır kararlı mücadelelerini sürdürüyor.

Patronun sendikayı engellemeye yönelik çabaları da aynı şekilde devam ediyor. Bir yandan zam dönemi olduğu için, sırf sendikalaşmanın önünü kesmek ve göz boyamak için bazı işçilere normalde vereceğinden biraz daha fazla zam verdi. Ama işçiler Selüloz-İş sendikasının öncülüğünde işçilerin kurduğu direniş çadırının fabrikanın önünden kalktığı anda bu göz boyama girişimlerinin de sona ereceğini biliyor. Bu nedenle içeride sendikalı işçiler üzerindeki baskı devam etse de, direnişçi işçilerin vardiya giriş çıkışlarında içerideki işçilerle irtibat kurmasını engellemek için patron servis çıkış yerlerini değiştirse de, içeride işçilerin mola saatlerinde birbirleriyle konuşmaması için elinden geleni yapsa da, işçiler sendikaya üye olmaya devam ediyor.

Çadırlarında yağmur, çamur, soğuk demeden ekmek ve hürriyet için mücadele eden Lila Kağıt işçileri tüm sınıf dostlarını desteğe bekliyor.

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Mart 2022 tarihli 150. sayısında yayınlanmıştır.