Hoşdere Mercedes'ten bir işçi: Sözleşmede revizyon istiyoruz!

mercedes hoşdere

20 yıldır Mercedes Hoşdere fabrikasında çalışıyorum. Eskiden başka fabrikalara göre oldukça yüksek maaşlar alırken, şartlarımız çok iyiyken şimdilerde neredeyse en düşük maaşları alıyoruz.

Yalan yok, bizler 2015'te Renault Bursa'da masaya yumruğunu vurduğunda en sessiz kalan işyerlerinden biriydik. Ama şimdilerde büyüyen ekonomik kriz karşısında artık iyice eriyen maaşlarımız yüzünden bıçak kemiğe dayandı. Enflasyon aldı başını gitti. Bunun karşısında MESS sözleşmesinin, orada alınan zam oranlarının da gerçek hayatta bir hükmü kalmadı. Bu durumda haklı olarak elbette sözleşmede revizyon istiyoruz. Evet fabrikanın her köşesinde zam isteğimizi talep eden sesler yükseliyor. Üstelik beyaz yakaya da enflasyon iyileştirmesi adı altında sürekli zam yapıldığını da duyuyoruz, biliyoruz. Sonuçta fabrikada sendika var. Taleplerimiz doğrultusunda harekete geçmesi, işçisinin gücünü arkasına alıp patrona bu talep için bastırması lazım. Ama bizdeki durum farklı. Türk Metal Sendikası temsilcileri fabrikada bizden köşe bucak kaçarken, her köşede kaynayan kazan yüzünden ortalığa yalan haber yayarak işçinin tepkisini bastırmak için gözdağı vermeye devam ediyor. 

Böyle olunca da Türk Metal’in sendika ağalarına karşı tepkiler gittikçe büyüyor. Bizler artık saçma tesellilerle geçiştirilmek, görmezden gelinmek istemiyoruz, zam istiyoruz. Ama tabii bu taleplerimizi bireysel, tek tek yaptığımız için dikkate alınmıyoruz. Tek bir ağızdan sesimizi çıkarmalıyız ki bizi dikkate almak zorunda kalsınlar. Boşuna sendikaya üye ol, sahip çık, denetle demiyoruz. Şimdi ücretlerimizi enflasyon karşısında ezdirmemek için sendikayı denetleme, tek bir ağızdan ses çıkararak hakkımızı almak için seferber olma zamanı! 

Hoşdere Mercedes fabrikasından bir işçi