Gebze’de Gerçek gazetesi yazar, okur toplantısı: Hakkımızı söke söke almak için sınıf siyasetinde birleşelim!

Gerçek gazetesi, Gebze Şişecam Sosyal Tesisleri’nde kahvaltılı yazar, okur toplantısı düzenledi. Metal, gıda, tersane, tekstil ve depo gibi çeşitli sektörlerden işçilerin ve işçi temsilcilerinin yoğun katılım sağladığı toplantıya sınıf siyaseti çağrısı damga vurdu.

Toplantıda memleket gündemi konuşuldu. Fabrikalarına işgalli grevle sendikayı sokan HT Solar işçileri, grev çadırından selam getiren Bel Karper işçileri, MESS ile çetin bir mücadeleye hazırlanan Dostel Makina, Sarkuysan, Fontana Kalıp ve Oyak Renault işçileri, pandemi döneminde ücretsiz izin saldırısını iş durdurarak püskürten ve sendikalı olan Chen Solar işçileri ve daha nice fabrikadan işçiler salona deneyimlerini aktardılar. Sadece başlarından geçenleri anlatmak için değil, önümüzdeki dönemdeki mücadelelere ışık tutması ve salonda henüz sendikal örgütlenme aşamasının başında olan sınıf kardeşlerine yol göstermesi için anlattılar. Kürsüden yapılan konuşmaların dışında, mola vakitlerinde de farklı sektörlerden, farklı fabrikalardan işçiler yaşadıkları sorunları ve bu sorunların çözümüne giden yolu konuştular.

Fabrikada, sendikada, siyasette emekçi kadınlar en öne!

Sınıf mücadelesinde en öne çıkan; sömürüye, şiddete, tacize her türlü ayrımcılığa karşı mücadelede en önde olan emekçi kadınlar da toplantıya yoğun olarak katılım sağladılar. Özellikle erkek egemen bir sektör olan metal sektöründen HT Solar, Chen Solar ve Chinatool fabrikalarının sendika temsilcisi olan kadın yoldaşlarımız, Devrimci İşçi Partisi’nin söylediği gibi emekçi kadınların mücadele en önde olduğunu gösterdiler.

İşçiler seslendiler: çözüm düzen muhalefetinde değil sınıf siyasetinde!

Toplantı Devrimci İşçi Partisi Genel Başkanı Sungur Savran’ın Gebze işçilerine gönderdiği mesajın okunmasıyla başladı. Ardından kürsüye DİP Genel Başkan Yardımcısı Levent Dölek çıktı. Yoldaşımız konuşmasında ekonomik krizlerin birer doğal afet olmadığını, bu krizlerin sorumlusunun kapitalist düzen olduğunu söyleyerek işçi sınıfının kalıcı kazanımlar kazanması için bu sömürü düzenine karşı hep birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Dölek ayrıca sendikaların birtakım talepler öne sunmanın ötesine geçmeleri gerektiğini, bu taleplerin karşılanmaması halinde hak verilmez alınır diyerek söke söke almak için mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

Levent Dölek’in ardından farklı fabrika ve işyerlerinden işçiler söz alarak memleketin durumuna dair görüşlerini paylaştılar. Kürsüye çıkan işçilerin söylediklerinin ortak paydası patronların kirli siyasetinin karşısında işçi sınıfının siyaset masasına yumruğunu vurmasına duyulan ihtiyaç oldu. Cumhur ve millet ittifakları arasında seçim yapmak zorunda olmadıklarını vurgulayan işçiler, işçi sınıfının gücünün bir oy pusulasından çok daha fazla olduğunu işçilerin birleştikleri zaman istedikleri her şeyi alabileceklerini vurguladılar. Konuşmalar sürerken salon “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır!” “İşgal, grev, direniş!” ve “Yaşasın onurlu mücadelemiz!” sloganlarıyla çınladı.

Ekmek ve hürriyet işçi sınıfı siyasetiyle gelecek

Devrimci İşçi Partisi kurulduğu günden bu yana işçi sınıfının gündemini Türkiye siyasetinin gündemi yapmak için çaba gösteriyor ve bu uğurda işçi sınıfının siyaset yapmaya çağırıyor. Gerçek gazetesi okur kahvaltısı gösterdi ki bu çağrı artık fabrikalardan da yükseliyor. Tek çözümü işçi sınıfı iktidarında gören işçiler sınıf siyasetinde birleşme ve hakkı olan siyasi iktidarı söke söke alma çağrısı yapıyor. İşte memleketin emekçi çoğunluğuna ekmek ve hürriyeti verecek olan da hamasi nutuklar veren burjuva siyasetçileri değil bu çağrının ta kendisi olacak!