Dilovası Asen Metal direnişinden işçiler: "Kazanana kadar mücadele edeceğiz"

Dilovası Asen Metal direnişinden işçiler: "Kazanana kadar mücadele edeceğiz"

Arkadaşlar herkese merhaba. Asen Metal işçileri olarak 2021 yılı sonunda Gebze 1 no’lu şube ile irtibata geçerek sendikalı çalışmak istediğimizi dile getirdik. Kısa süre içinde sendikamızın safında örgütlenerek 6 Mayıs’ta Çalışma Bakanlığına yetki tespit başvurumuzu yaptık. 11 Mayıs’ta ise yetki belgemizi kazandık. Patron yetki belgemizi kazandığımızı görünce işçi arkadaşlarımızı işten atmaya başladı. İlk önce 55 arkadaşımızı işten atan patron daha sonra tekrar işten atma saldırısıyla bu sayıyı 75’e çıkardı. 11 Mayıs’ta yetki belgemizi kazandıktan sonra patron işçi arkadaşlarımızı işten atmasıyla bizler de kapı önünde direnişimize başladık.

Başlattığımız direnişe karşı patron temsilcileri, fabrika içerisinde olan sendika üyesi arkadaşlarımızın e-devlet sistemine bakarak üyeliklerden istifa etmeye zorladı. İçeride mobingin şiddeti her geçen gün artarak devam ederken işçileri yıldıramayan patron, işten atmadığı işçilerin maaşlarına yüzde 20-40 arası zam yapacağını söyleyerek sendika üyeliğinden istifa ettirmeye de çalıştı.

Sendika üyesi olan işçi kardeşlerimiz bu vaatlere boyun eğmediği için bu sefer de işten atmakla tehdit edilmeye devam ediyor. Fabrika içerisinde de kapı önünde de direnişimiz devam etmektedir. Bizler anayasal hakkımızı sonuna kadar kullanmaktan geri kalmayacağımızı ve kazanana kadarda mücadele edeceğimizi buradan ilan ederiz. 

Dilovası Asen Metal direnişinden bir işçi

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Haziran 2022 tarihli 153. sayısında yayınlanmıştır.