Atışkan Yapı’da grev devam ediyor: Durmak yok mücadeleye devam!

Atışkan alçı grevde 80. gün

Eskişehir’de bulunan Atışkan Yapı işçileri Kristal-İş sendikasında örgütlenerek toplu sözleşme yapmak istemiş, işçiyi açlık sınırının altında çalıştırmaya alışık olan patron işçilerin zam talebini kabul etmeyince de işçiler 30 Haziran’da üretimi durdurup greve çıkmışlardı. Devrimci İşçi Partisi olarak grevlerinin 80. gününde grevdeki Atışkan Yapı işçilerine bir kez daha dayanışma ziyaretinde bulunduk. Gerçek gazetesinin son sayısını da ilettiğimiz işçilerle hem grevleri hem de ülkenin gündemi üzerine sohbet ettik.

Atışkan Yapı işçileri her türlü zorluğa rağmen onurlu mücadelelerini kazanım elde edinceye kadar sürdüreceklerini söylüyor. Bu grev kazanırsa bütün Eskişehir'in kazanacağını, tüm işçi sınıfına geleceğe güvenle bakma yolunda büyük moral olacağını belirtiyor. Fabrikada üretim durduğu için patron sıkışmış durumda, bu sebeple de işçilerin birliğini bozmaya yönelik girişimlerde bulunuyor. Patronun bu girişimlerini bu zamana kadar bertaraf eden, bundan sonra da bertaraf etmeye devam edeceklerini söyleyen işçiler “Biz oraya sendikamızla birlikte güçlü bir biçimde gireceğiz, başka bir yolu yok” diyorlar.

Ailelerinin de desteğiyle grevlerini devam ettiren işçiler, bu onurlu mücadelelerinde diğer işçi ve emek örgütlerini de yanlarında daha fazla görmek istediklerini belirterek dayanışma çağrısı yapıyor. Atışkan Yapı işçileri hem Eskişehir’deki işçilere hem tüm işçi sınıfına yol gösteriyor. Atışkan Yapı grevi zafere kadar devam edecek.

Devrimci İşçi Partisi olarak işçi sınıfını ve emekçi halkımızı Atışkan Yapı grevine destek olmaya ve sınıf dayanışmasını yükseltmeye çağırıyoruz.

İşgal, Grev, Direniş!

atışkan alçı grev 80. gün