Savranoğlu işçilerine destek çığ gibi büyüyor

Menemen Savranoğlu Deri Fabrikası işçilerine destek için örgütlenen ve direnişlerinin 111. gününe gelen eylem 19 Kasım Cumartesi akşamı Menemen'de gerçekleştirildi.

Deri-İş İzmir Şubesi’nin öncülüğünde örgütlenen eyleme Türk-İş, DİSK ve KESK'e bağlı sendikalar ile Devrimci İşçi Partisi'nin de aralarında bulunduğu partilerden destek geldi.

Saat 17:00'de Menemen istasyonunda buluşan Savranoğlu işçileri ve desteğe gelenler yaklaşık 3 km olan yolu yürüdüler. Yürüyüş sırasında sık sık Menemen halkını Savranoğlu işçileriyle dayanışmaya çağıran sloganlar atıldı. “Menemen uyuma, işçine sahip çık” “Savranoğlu işçisi yalnız değildir” sloganlarının sıklıkla atıldığı yaklaşık 2000 kişiden oluşan yürüyüş kolu Savranoğlu deri fabrikasının önüne gelerek bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Deri-İş İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, Savranoğlu işçilerinin örgütlenme sürecini ve 11 gündür devam eden direnişlerini aktardıktan sonra mücadelelerinin kazanıma ulaşmadan bitmeyeceğini söyledi.

Yapılan açıklamada bu eylemin barışçıl bir eylem olduğu, gasp edilen haklarının teslim edilmemesi durumunda patronla anlayacağı dilden konuşulacağı patrona bildirildi. 

Zafer direnen emekçinin olacak!