Mersin’de “kıdem tazminatımızı vermeyiz” yürüyüşü

Mersin’de kıdem tazminatının kaldırılma girişimine karşı DİSK/Genel-İş sendikasının çağrısı ile bir yürüyüş gerçekleştirildi.

İşçiler, 23 Ağustos Salı günü, saat 12:00’de İstiklal caddesi üzerinde bulunan, DİSK/Genel-İş binası önünde toplandı. Eyleme, Mersin limanında sendikalı oldukları için 23 Temmuz’da işlerinden çıkartılan 35 direnişçi işçi ve ayrıca Devrimci İşçi Partisi de katıldı.

 

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylem sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden yürüyüşle başladı. İşçiler, yürüyüş başlamadan polisin engeliyle karşılaştı. Sendika temsilcilerinin kararlı duruşu sonucunda yürüyüşe başlandı. Yürüyüş esnasında sık sık “kıdemi değil taşeronu kaldır”, “işçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Enteller Caddesi’nden geçilirken liman işçileri burada halka işten nasıl çıkartıldıklarını anlattı ve liman işçileriyle dayanışma çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasının yapılacağı yer olan Taş bina önüne gelen kitle, başından sonuna kadar coşkusunu hiç kaybetmeden burada da liman işçileriyle beraber, “liman işçisi yalnız değildir”, “yaşasın sınıf dayanışması”, “liman işçisi direnişin simgesi”  sloganlarını attı. Ardından DİSK/Genel-İş Mersin şube başkanı Kemal Göksoy basın açıklamasını okudu. Liman işçilerinden bir işçiye de söz verildi. Liman işçisi, limanda işçilerin köle koşullarında, her gün daha fazla ezilip sömürüldüğünü ve buna karşılık kendilerinin sendikalı olup mücadele ettiklerini sonrasında ise işlerinden çıkarıldıklarını, tüm bu güvencesiz çalışma koşullarına şimdi bir de kıdem tazminatının kaldırılma tehdidinin eklendiği söyledi ve “buna da geçit vermemek için mücadele edeceğiz” dedi. Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.