Feniş işçileri Nizamettin Önelge’nin hesabını soruyor!

Kıdem, ihbar tazminatları ve ücret alacaklarını almak için 6 Eylül’den bu yana işyerlerini işgal eden Feniş işçileri fabrikayı işgal etmeleri yanı sıra eylemlerine de devam ediyorlar. Direniş bir yandan sürerken ailesini geçindirmek için inşaatlarda yevmiyeci olarak işe başlamış ve yaşadığı talihsiz kazadan dolayı bir iş cinayetine kurban giden Nizamettin Önelge için Mecidiyeköy’deki Stad Plazada bulunan Feniş A.Ş. önünde 14 Kasım Perşembe günü bir eylem gerçekleştiren işçiler, katilin Sedat Aloğlu olduğunu haykırdılar.

Plaza önünde oturma eylemi gerçekleştiren işçiler sık sık “İşçiler ölüyor, sermaye büyüyor”, “Kahrolsun sermaye diktatörlüğü”, “Tazminat hakkımız gaspedilemez”, “Her yer Feniş, her yer direniş”, “Nizamettin Önelge Yaşıyor” sloganları attılar.

İşçi temsilcileri sendika ile birlikte şirket avukatıyla görüştükten sonra bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamada haciz işlemi yaptırmalarına rağmen hala alacaklarının bir garantisi olmadığını çünkü alacaklı olarak bankalara öncelik tanındığını ve bu konuda devlet ve hukuk sisteminin işçileri değil, hırsızları koruduğunu ifade ettiler. Açıklamada kaybettikleri arkadaşlarına da değinen işçiler, Nizamettin Önelge’nin düştüğü maddi sıkıntıların sebebinin Feniş A.Ş. sahibi Sedat Aloğlu olduğunu ve alacaklarını alamadığı ve bir yandan da ev geçindirmek zorunda olduğu için güvencesiz bir şekilde inşaatta çalışmak zorunda kaldığını, geçirdiği kazada yaşamını yitirmesinin özünde bir kaza değil bir iş cinayeti olduğunu ortaya koydular.

Eyleme “Nizamettin Önelge Feniş direnişinde yaşıyor” ve “Feniş işçi denetiminde kamulaştırılsın” pankartlarıyla Devrimci İşçi Partili militanlar da eyleme destek verdi.

Açıklama ardından yolu keserek yürüyüşe geçen işçiler otobüslere kadar sloganlarla haklı mücadelelerinin zaferle sonuçlanıncaya kadar direnişlerini sürdüreceklerini dosta düşmana duyurdular.