Şişecam işçileri patrona ve işbirlikçi sendikaya karşı yürüdü

İşten atılan Şişecam işçileri bir süredir Beykoz'daki Kristal-İş sendikası genel merkezi önünde direniyor. Kristal-İş yönetimi, polis işbirliğiyle işçilerin direniş çadırlarını söktürmüştü. Cam işçileri, atılan işçilerin geri alınması talebiyle imza kampanyası başlatmışlardı. Bugün (29.01) cam işçileri baskılara, işbirlikçi sendika yönetimine ve işten atmalara karşı Şişecam genel merkezine yürüyüş gerçekleştirdiler.

Saat 14.00'de Levent Kanyon AVM önünde toplanan cam işçileri ve aileleri ile siyasi parti ve örgütler, sendikalar İş Kuleleri'nde bulunan Şişecam genel müdürlüğü önüne yürüdüler. Yürüyüşte, "atılan işçiler geri alınsın, Şişecam işçisi direnişin simgesi, yaşasın sınıf dayanışması, direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. İş Kuleleri'nde polis barikatı önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında, cam işçilerinin topladığı imzalar ve Beykoz'daki direniş anlatıldı. "Kâr için insanların geleceğiyle oyanayan işverenler, işverene payanda olan işbirlikçi sendikalar ve dikensiz gül bahçesi yaratan AKP hükümeti sizlere sesleniyoruz" diyen Şişecam işçisi şöyle devam etti: "Şişecam işvereninin bu haksız ve hukuksuz uygulamasına son verip yaptığı yanlıştan dönmesini ve bizleri mevcut haklarımızla tekrar işe almasını talep ediyoruz. Bizlerin işe dönmemizi isteyen binlerce vatandaşımızın imzasını da Şişecam işvereninin dikkate almasını bekliyoruz."

Basın açıklamasından sonra Şişecam işçileri topladıkları imzaları Şişecam patronuna vermek için genel merkez binasına girdiler.