Önder Babat’ı anmak suç değildir! Gözaltılar serbest bırakılsın!

1 Mart Cuma günü, 15 yıl önce İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 4. sınıf öğrencisi iken devlet eliyle öldürülen Önder Babat’ı ölüm yıldönümünde okulunda anmak isteyen İstanbul Üniversitesi öğrencileri Beyazıt’ta toplandı. Ana kapı önünde yapılacak anma için toplanan öğrencilere polis saldırdı. Saldırı sonucunda 17 arkadaşımız gözaltına alındı. 

Aynı gün, saat 17.00’da Beyoğlu Önder Babat Kültür Merkezi’nde yaşanan saldırıyı ve gözaltıları protesto etmek için basın toplantısı yapan gençlik örgütleri, polisin eyleme saldırması sebebiyle okunamayan basın açıklamasını okudu. Açıklamayı okuyan gençlik örgütleri, cinayetin aydınlatılması için verilen mücadeleler sonucunda bugün faili herkes tarafından bilinen bu “faili meçhul” cinayetin sorumlularından hesap sormak için mücadeleye devam edeceklerini belirttiler ve gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını talep ettiler.

Her yıl olduğu gibi cinayetin aydınlatılmasını talep etmek ve Önder'in anısını yaşatmak amacıyla bir araya gelen, Önder Babat’ın sıra arkadaşlarına yapılan bu polis saldırısı bütünüyle hukuksuz ve keyfidir. Hedef alınan, öğrencilerin temel hak ve özgürlükleridir. Önder Babat’ı anmak suç değildir! Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın! 

Bizler gözaltılar, polis saldırıları, istibdadın ve üniversite yönetiminin baskıları karşısında yılmayacak, Önder Babat'ın anısını yaşatmaya devam edeceğiz. Önder Babat'ı ve devlet eliyle katledilen bütün devrimcileri unutturmaya çalışanlara rağmen faili meçhul cinayetlerin peşini bırakmayacağız!