Kocaeli Üniversitesi'nde Roboski eylemine saldırı

Kocaeli Üniversitesi’nde Roboski katliamının yıl dönümünde İletişim Fakültesi önünde toplanan devrimci ve yurtsever öğrenciler, Sosyal Tesisler'e kadar yürüyüş yapmak istedi. Roboski’de devletin savaş uçaklarıyla öldürülen 34 köylüyü anmak için toplanan öğrencilere önce ÖGB ardından da polis saldırdı. ÖGB’nin saldırısıyla İletişim kantinine doğru çekilen öğrencilere bu sefer polis saldırdı. Polis, darp ederek ve yerlerde sürüklüyerek 30 öğrenciyi ve 2 basın emekçisini gözaltına aldı.

Polisin İletişim kantinine gaz sıkması sonucu birçok öğrenci baygınlık geçirdi, ezilme tehlikesi yaşadı. Bu esnada gözaltılara bakmaya gelen 2 öğrenci de hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına aldı. Bir süre sonra polis ve ÖGB ablukası kalktı. Öğrenciler, gözaltındaki arkadaşlarını almak için karakola geçtiler. Gece gözaltına alınan tüm öğrenciler serbest bırakıldı. 

Kocaeli Üniversitesi'nde yaşanan  polis saldırısını protesto etmek için siyasi parti ve kurumlar, İzmit İnsan Hakları Parkı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Basın açıklaması okunduktan sonra polis kitleyi proveke etti ve 2 yurtsever öğrenci gözaltına alındı. Ardından kitleyi dağıttı.