Karabağlar Belediyesi işçilerinin grevi 3. gününde

DİSK Genel-İş Sendikası ile Karabağlar Belediyesi arasında gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması nedeniyle, Karabağlar Belediyesinde çalışan 915 işçi greve çıkmıştı. Grev 3. gününde de tüm coşkusuyla devam etti.

2 Şubat Perşembe günü, saat 9:00'da Karabağlar Belediyesi ana hizmet binası önünde buluşan işçiler halay ve sloganlarla grevin 3. gününe başladılar. Karbel işçilerini; İzmir Büyükşehir Belediyesinden İzelman ve İzenerji işçileri, Konak Belediyesinden Merbel işçileri, Buca Belediyesinden taşeron temizlik işçileri ve Karşıyaka Belediyesinden Kent A.Ş. işçileri ziyaret ederek sınıf dayanışmasını gösterdi.  Buca Belediyesinden bir işçi konuşma yaptı. Buca Belediyesinde taşeron olarak çalışan bir temizlik işçisi, Karbel işçilerini selamlayarak, dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Gün boyunca grev direniş ile büyürken, işçilere ziyarete Ege 78'liler, HDP, Metal İşçisinin Sesi ve Devrimci İşçi Partisi geldi.  Metal İşçisinin Sesi adına bir işçi grevdeki Karabağlar Belediyesi işçilerine seslendi, geçtiğimiz hafta yapılan metal grevine değinerek, metal işçileri olarak yanlarında olduklarını, işçilerin direnişlerini kendi direnişleri saydıklarını ifade etti. Daha sonra Devrimci İşçi Partisinden bir yoldaşımız sözü aldı. Yoldaşımız, iki hafta içinde Schneider fabrikalarındaki grevlerden, Çiğli Organize Sanayi Bölge'sinde bulunan Senkromeç fabrikası önünde direnişe geçen işçilerden ve nihayetinde Karbel işçilerinin onurlu grev mücadelesinden bahsederek, Karabağlar Belediyesi işçilerini selamladı.

Sözü son olarak, DİSK Ege Bölge temsilcisi Memiş Sarı aldı. Sarı, görüşülen toplu iş sözleşmesinin (TİS) işçilerin talep ettiği %12 ile acilen imzalanması gerektiğinin tekrar altını çizdi. Ayrıca işçilerin kararlılığının bir an olsun azalmayacağını söyleyen Sarı, sözlerine eğer TİS işçilerin talepleri doğrultusunda imzalanmazsa önümüzdeki hafta sadece Karabağlar’da değil, bütün İzmir'de hayatı durduracaklarını söyleyerek son verdi.