İTÜ'de AKP'li vekil için İşletme Fakültesi’nin kapısı öğrencilere kapatıldı!

23 Mart Perşembe günü İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Maçka Kampüsü'nde öğlen saatlerinde HAYIR koşusu gerçekleştirdi. YDY binası önünde başlayan koşu, İşletme Fakültesi'nin önünde sona erdi. Burada etkinliği sonlandırıp binalarına girmek isteyen öğrenciler ÖGB tarafından binaya alınmadı.

Güvenlik amirinin talimatlarıyla İşletme Fakültesi öğrencileri dışında kimse fakülteye alınmadı. İşletme Fakültesi öğrencileri de çanta aramalarına tabi tutularak fakülteye alındı. Bu uygulamaya tepki gösteren ve fakülteye girmekte ısrar eden öğrencilere ÖGB zor kullanarak müdahale etti. Müdahale sırasında bir kadın öğrenciyi darp eden güvenlik şeflerinden biri “dua et başka bir yerine vurmadım” dedi.

Bu keyfi uygulamanın arkasında yatan gerçek ise daha sonra anlaşıldı. Yine gizli kapaklı bir organizasyon ile fakülteye “kantin sohbeti” adı altında evet propagandası yapmak için AKP Milletvekili Markar Esayan'ın okula gireceği, bu sebeple öğrencilerin içeri alınmayacağı çok geçmeden ortaya çıktı. Öyle ki etkinliğin yapılacağı kantine giden koridorlar dahi fakülte içerisinde güvenlik görevlileri tarafından tutuldu, kapılar zincirlendi.

Bu keyfi uygulamaların sebebi gayet açıktır. HAYIR etkinliklerine hukuksuz bir şekilde müdahale eden İTÜ rektörlüğü, evet propagandasının önünü açmak için okulun kapılarına güvenlik dizmeyi, zincire vurmayı bile göze alabiliyor. İTÜ Rektörlüğü AKP'nin taşeronluğunu yapmaktadır. Memleketin kaderini tayin edecek böylesine önemli bir referanduma, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İTÜ’de de, eşit olmayan şartlarla gidiyoruz. Ancak bu baskı AKP, MHP ve diğer çetelerle birlikte istibdad cephesinin ne kadar güçsüz olduğunu gösteriyor. HAYIR etkinliklerini susturmaya çalışmaları bundandır. Ama nafile. Ne ÖGB, ne polis ne de zincirlenen kapılar öğrencileri susturamayacak!