İTÜ öğrencilerinden emekçi mahallelerinde HAYIR çağrısı

İstanbul Teknik Üniversiteli öğrenciler 17 Mart Cuma günü İTÜ Ayazağa Kampüsü’nün hemen yanındaki Pınar Mahallesi’nde, mahalle halkını referandumda “HAYIR” demeye çağırdı. Üzerlerinde HAYIR yazılı önlüklerle kapı kapı dolaşıp evlerde, dükkânlarda, kahvehanelerde emekçi halk ile bir araya gelen öğrenciler, kaleme aldıkları bildirileri dağıttılar ve referandum üzerine sohbet ettiler.

Öğrenciler çalışmalarında, üniversitelerin geleceğinin memleketin geleceğinden ayrı olmadığından bahsettiler. Hem üniversitelerde artan baskı ve saldırılara hem de emekçi halka yönelik sınıf saldırılarına karşı birlikte hareket etmek ve bununla birlikte referandumda HAYIR demek gerektiğini mahalle halkıyla paylaştılar. Mahalle halkıyla bir araya gelen öğrenciler çalışma boyunca oldukça olumlu tepkiler aldı.

İTÜ’lü öğrenciler, gençliğin kurulmak istenen istibdad rejimine karşı işçi ve emekçilerle birlikte hareket etmesi gerektiği perspektifinin, üniversitelerdeki bir yansıması olan bu HAYIR çalışmasının İTÜ öğrencilerinin, akademisyenlerinin ve işçilerinin verdiği büyük destekle devam edeceğini belirttiler.