İstanbul, Çorlu ve Kocaeli'de kampanya çalışmaları devam ediyor

"Fabrikalar bankalar devletin, devlet işçinin!" şiarıyla ve güncel olarak da "Parola 657! İşaret 1900! Hedef 2 Milyon!" sloganları ile yürüttüğümüz kampanyanın faaliyetleri kapsamında geçtiğimiz hafta İstanbul, Çorlu ve Kocaeli bölgesinde afiş ve bildiri çalışmaları devam etti.

9 Ocak Cumartesi günü İstanbul'da işçilerin sabah vardiyası başlamadan önce Yenibosna, Sefaköy, Halkalı ve Güneşli'de metal ve tekstil fabrikaları ve büyük otellerin bulunduğu bölgelere kampanya afişlerimizi astık. İşlerine gitmek üzere sabahın ilk ışıklarıyla yollara düşen işçiler yanımızdan geçerken afişlerimizde yazan talepleri desteklediklerini alkışları ile gösterdiler.

Aynı gün Çorlu'da da kampanya bildirimizi fabrika servislerinin geçtiği ana duraklardan birinde vardiya değişimi saatine göre 16:00-24:00 vardiyasına giden işçilere dağıttık. Sanovel, Hobby Kozmetik, Aker Eşarp, Gülle İplik, Pasha Tekstil gibi fabrikalardan işçilerle ve şu an bir direnişin devam ettiği EGO'da içeride kalan işçilerle servisleri beklerken uzun uzun kampanya hakkında konuştuk. Daha önceki bildiri dağıtımlarından yüzlerimiz birbirine aşina olunca sıcak sohbetler yaşandı. Bazı işçiler bildiriyi okuduktan sonra kendileri tekrar gelip servisteki işçi arkadaşlarına dağıtmak üzere fazladan çokça bildiri aldı. Özellikle asgari ücrete yapılan zam, buna karşılık tüm ücretlere zam talebi ve hükümetin taşeron yalanı neredeyse konuştuğumuz bütün işçilerin gündemiydi.

14 Ocak Perşembe günü de sabah erken saatlerde Kocaeli'nin merkezinde işçi servislerinin kalktığı bölgelerde ve lastik fabrikalarının çevresinde yoğun bir afiş çalışması yapıldı.