Günsan Elektrik’te direniş devam ediyor

İstanbul Samandıra’da bulunan Günsan Elektrik’te direniş 6. gününde. Schneider’in satın aldığı Günsan Elektrik’te işçiler Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olmuş, patron öncü işçileri işten atmıştı.

Fabrikanın önünde bekleyişlerini sürdüren direnişçi işçilere, fabrika içinden de destek var. Öğle arası ve çay molalarında, fabrika bahçesinde toplanan işçiler, direnişçi işçilere destek oluyorlar. Direnişçi işçilere gün boyunca ziyaretler de gerçekleşiyor. Schneider fabrikasından işçiler, fabrika önüne gelerek direnişi ziyaret ettiler. Yine Schneider Samandıra fabrikasından işyeri temsilcisi de işçileri ziyaret etti.

Direnişte moraller yüksek. Fabrikada çoğunluk sağlanmış, yetki için Bakanlığa başvuru yapılmış durumda. Patron ve onun fabrikadaki uşakları, işçileri sendikadan vazgeçirmeye çalışıyor. İşçilerin aidatlarının terör örgütlerine gittiği yalanı yayılıyor. Bu karşı propagandaya karşı işçiler, sendikalarına ve direnen işçilere sahip çıkıyor. İşçilerin sendikaya üyeliklerinin devam etmesi, atılan işçileri ve sendikayı sahiplendiklerinin göstergesidir.

Direniş alanında görüştüğümüz işçiler, fabrikada morallerin ve desteğin yüksek olduğunu, diğer fabrikalarda yapılan iş bırakma eylemlerinin Schneider patronuna mesaj verdiğini söylediler. Yetkiyi kazandıklarını belirten işçiler, işyerine sendikalı olarak dönmek ve insanca bir toplu sözleşme imzalamak istediklerini belirtiyorlar.