Gerçek gazetesi Gripin grevinde

İstanbul Avcılar’da bulunan Gripin ilaç fabrikasında yetkili sendika Petrol-İş ile patron temsilcileri arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine sendikalı işçiler 28 Kasım Perşembe günü greve başladı. Grevin ikinci gününde Gerçek gazetesi olarak işçileri ziyaret ettik.

Fabrika tarihindeki ilk grevi gerçekleştiren işçiler patronun toplu sözleşmede en yüksek %17 zam teklif ettiğini, kendilerinin ise %25 zam istediğini, patronun bu zam oranına yanaşmaması üzerine greve çıktıklarını belirtti. 2 gündür ziyeretçilerinin eksik olmadığını, sınıf dayanışması için diğer sendikalardan da ziyaretlerin olduğunu söylediler. Morallerin yüksek olduğu grev alanında halaylarla soğuk havaya direnen işçiler sık sık mücadele sloganları atarak kararlılıklarını gösteriyorlar.

Gazetemizi de ilgiyle karşılayan işçiler, başyazıda yer alan tüm işçi sınıfının birlikte mücadele etmesi gerekliliği konusunda hemfirkir olduklarını ve grevlerini tüm işçilerin grevi olarak gördüklerini vurguladılar. İşçilere Gerçek gazetesi olarak her zaman yanlarında olacağımızı, bu grevin sesini tüm işçilere duyurmak için sayfalarımıza taşıyacağımızı belirttik ve grevlerinde başarılar dileyerek işçilerle vedalaştık.