Bursa'da kadınlar 25 Kasım'da alanlardaydı

''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'' nedeniyle Bursa Setbaşı'nda, saat 18.30'da Kadın Platformu'nun çağrısıyla toplanan kadınlar eylem ve basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Artan kadın cinayetlerine, tacize ve tecavüze karşı seslerini yükseltmek için Setbaşı'nda toplanan kadınlar, alkışlar, ıslıklar ve sloganlarla Heykel'e yürüdüler. ''Jin, jiyan, azadi'', ''Bir kişi daha eksilmeyeceğiz'', ''Özgecan Aslan ölümsüzdür'', ''Tacize, tecavüze son'' sloganları atıldı.  Heykel'de yapılan basın açıklamasıyla eylem sona erdi.

Eylemin bitmesinin ardından, alanın yakınında bulunan bir esnafın Suriye'li bir kadını iteklediğini ve şiddet girişiminde bulunduğunu gören Devrimci İşçi Partili kadınlar, şiddet uygulayan esnafa müdahale ederek teşhir ettiler. Alanda kadınların eylemini engellemeye yönelik onlarca polisin, kadını korumak adına hiçbir girişimde bulunmaması, erkek egemen şiddetini beslediğini bir kez daha göstermiştir. İşte bu yüzden erkek egemen kapitalist sistemi yıkmadan, kadınların kurtuluşunun mümkün olamayacağını biliyoruz. Erkeklerin sırtını sıvazlayan, tacizci ve tecavüzcülere tahrik indirimi yapan, kaç çocuk doğuracağına karar veren, günden güne çıkmaza saplanan bu sistemi tarihin çöp sepetine göndermek için emekçi kadınlar en öne!