Bilecik’te cam işçileri basın açıklaması yaptı

Bilecik’te Camiş Madencilik işçileri 24 Aralık Pazar günü saat 14:00'te Belediye Çay Bahçesi önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına çeşitli kurumlar; plastik, metal gibi sektörlerden işçilerin yanı sıra Bilecik halkı da yoğun katılım sağladı. Açıklamada sendika temsilcilerinin dışında bir işçi temsilcisi de konuşma yaptı. Konuşmasında yıllardır sendikal mücadele verdiklerini fakat önceki sendikaları Kristal-İş'in yetersiz kaldığını, maaşlarının düşüklüğünü, borç içinde yüzmekten bıktıklarını ve bu yüzden Cam Keramik-İş'e üye olduklarını dile getirdi. Ayrıca "Hakkımızı almak için kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz ve gerekirse üretimden gelen gücümüzü kullanmaktan çekinmeyeceğiz" dedi. İşçi temsilcisi kendi taleplerini dile getirdikten sonra Bilecik halkından ve diğer illerdeki şişe cam işçilerinden destek beklediklerini söyledi. Basın açıklaması sırasında işçi aileleri sık sık slogan atarak desteklerini gösterdi. "Bilecik işçisi köle değildir", "İşçilerin birliği patronları yenecek" sloganları eylem boyunca susmadı. Mücadelenin hangi koşulda olursa olsun devam edeceğinin vurgulanması ile basın açıklanması sonlandırıldı.