Ankara’da 10 Ekim anmasına polis saldırısı

10 Ekim katliamının üçüncü yıldönümünde, katliamın gerçekleştiği yerde, Ankara Tren Garı önünde, polisin tüm engelleme çabalarına rağmen katliam protesto edildi hayatını kaybedenler anıldı. Anmaya katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri ile sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Tren garına çıkan tüm yolları sabahın erken saatlerinden itibaren kapatan polis, anmaya katılmak isteyenleri, yalnızca elindeki listede isimleri bulunanların, hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve yaralananların alınacağını söyleyerek engellemek istedi. Anmaya katılmak isteyenler polisin keyfi uygulamasına karşı barikatın ötesine geçmek için direndi. Opera Köprüsü üzerindeki polis noktasında toplanmış kalabalığa, polis bir anda plastik mermilerle saldırdı. Direnci kıramayacağını anlayan polis tren garına geçişlere izin vermek zorunda kaldı.

Gar önüne gelen kitle saat 10:04’te saygı duruşu ile anmaya başladı. Anıta bırakılan karanfillerin ardından yapılan konuşmalarda, katliamın unutturulmayacağı, asıl sorumlular yargılanana kadar öfkenin dinmeyeceği vurgulandı. Açıklamaların ardından anma sona erdi.