Emekçi halkın HAYIR kampanyası başladı

Devrimci İşçi Partisi (DİP) için referandum süreci sermayeye, emperyalizme ve istibdada karşı bir mücadele dönemidir. Referandum sonrasında da mücadeleye devam edecek olan DİP, referandum öncesinde ise HAYIR kampanyasını tüm hızıyla sürdürmektedir. Kardeş kavgasının yerine sınıf kavgasını koyan DİP “Kardeş kavgası değil sınıf kavgası: sermayeye, emperyalizme ve istibdada HAYIR!” şiarı doğrultusunda işçi ve emekçilere neden HAYIR denmesi gerektiğini bulunduğu tüm bölgelerde çeşitli faaliyetlerle anlatmaktadır.

Kampanyanın başladığı günden bugüne kadar geçen kısa süre içinde DİP, Marmara Bölgesi’nde birçok emekçi ile temas sağladı. İstanbul’da emekçilerin yoğun katıldığı bir toplantı yaptı. Kahvaltılı yapılan toplantıda tek adama dayalı istibdad rejiminin aslında patronlar sınıfının hâkimiyeti olduğu anlatıldı. Söz alan ve toplantıya mesaj gönderen işçiler de neden HAYIR diyeceklerini anlattılar. Bu bölgede bir toplantı da tersane işçilerinin yoğun olarak yaşadığı Tuzla’da DİP bürosunda yapıldı. Yine Tuzla’da halkın kapıları tek tek çalınarak HAYIR bildirileri dağıtıldı. Emekçi halk DİP bildirilerini yoğun ilgiyle karşıladı. Bir başka emekçi şehri olan Çorlu’da ise emekçilerin işyerlerine ulaşmak için kullandıkları servislerde bildiri dağıtımı yapıldı. Emekçilerin yaşam alanlarına yönelik çalışmalar da yürüten DİP, İstanbul İkitelli halk pazarında, Esenyurt’ta binlerce bildiriyi emekçilere ulaştırdı. Faaliyetlerimiz yalnızca semtlerle sınırlı değil. Kampüslerde de HAYIR’ın sesini afişlerle öğrencilere duyurduk.

Ankara’da Sincan, Etimesgut, Batıkent gibi semtlerde yaşayıp da işyerleri Ostim’de olan emekçilere sabahın ilk saatlerinde Ostim metro çıkışında bildirilerimizi ulaştırdık.İşçilerin yaşam alanlarına da uzandık, emekçi semtlerinde, kapı kapı dolaşarak bildirilerimizi ve gazetelerimizi emekçi halka dağıttık. 3.000 civarında emekçinin bulunduğu Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) emekçi servislerinde bildiri dağıtımı yaptık. Eskişehir İl Örgütümüz video gösterimli bir toplantının yanı sıra işlerine gitmek için servis bekleyen işçilere bildiri dağıtarak HAYIR çağrısı yaptı.

Bacasız sanayi turizmin merkezi Antalya’da ise Antalya İl Örgütümüz bir toplantı düzenleyerek turizm işçilerine referandumun getireceği yenilikleri anlattı. Halk pazarında bildiri dağıtımı yapan DİP’liler polisin engelleme çabasına rağmen faaliyetlerine bir sonraki hafta da devam ederek yine aynı halk pazarında bildirilerimizi dağıttılar. Tüm bunlarla birlikte Antalya’nın farklı emekçi semtlerinde sticker çalışmaları da yapıldı. İzmir’de ise kampanyamızın hedef kitlesi emekçi halkın yaşadığı semtlerden Çiğli ile burada yaşayanların yoğun olarak kullandığı metro durağı Halkapınar’da bildirilerimizi ve gazetelerimizi emekçilere ulaştırdık.

OHAL bahanesiyle HAYIR’ın sesini bastırmaya çalışan, değişiklik yapılan Anayasa maddelerini halka açıklayamayıp “Hayır diyenler teröristtir” propagandası yapan AKP’ye karşı işçi ve emekçilere onların sorunlarından hareketle hitap ediyoruz. Kampanyamızla şimdiden on binlerce emekçiye ulaştık. İşçilerin kazanılmış haklarına saldıran ama patronlara ne istediyse verenlere, işçinin son kalesi kıdem tazminatına göz dikenlere karşı, Cumhurpatronluğu sistemine, sermayeye, emperyalizme ve istibdada, kardeş kavgası çıkarmaya çalışanlara karşı, işçinin emekçinin sesi olup sınıf kavgasını yükseltecek, HAYIR’ın sesini olduğumuz her yerde duyurmaya devam edeceğiz!

Bu yazı Gerçek Gazetesi'nin Mart 2017 tarihli 89. sayısında yayınlanmıştır.