ODTÜ Türkiye’nin Suriyeleşmesine Karşı Ses Veriyor!

Ankara Kızılay’da dün (13 Mart 2016 günü) gerçekleşen patlamada hayatını yitiren ODTÜ’lü Elektrik Elektronik Mühendisliği Hazırlık öğrencisi Ozancan Akkuş ile Metalürji ve Malzeme Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Berkay Baş için 14 Mart Pazartesi günü 10.05’te Hazırlık E Binası önünde oturma eylemi gerçekleştirildi. Eylemin ardından sloganlar ve hayatını kaybeden öğrencilerin fotoğrafları eşliğinde Fizik bölümü önüne geçildi ve oturma eylemi burada da devam etti.

Bu haberin yazıldığı saatler itibariyle eylemi üstlenen olmamakla birlikte bombayı kimin patlattığından daha önemli olan mevcut ortamı kimin yarattığı, gerçek failin kim olduğudur. Sri Lanka modeliyle içeride Kürt halkını katleden ve toplumu susturabilmek adına tüm baskı araçlarıyla topyekûn bir saldırıya geçen AKP ve Erdoğan kliği dışarıda da Suriye politikasında Ortadoğu’nun Troykası ile kol kola Ortadoğu halklarını katleden mezhepçi çeteleri destekliyor.

Barış hepimizin özlemi, ama yalnız barış istemenin gerçekçi olmadığı, bunun bedelini de her geçen gün daha fazla canımızın yitirilmesiyle ödediğimiz aşikâr. “İçimiz kan ağlıyor” “İhmali olanlar istifa etsin” demekle yetinemeyiz. Ülkenin bataklık haline gelmesi, Suriyeleşmesi, bizim de parçası olacağımız Ortadoğu hatta Dünya Savaşı tehlikesine karşı tutumumuz nettir:  “Barış istemek yetmez, AKP’yi yenmeden savaş bitmez!”.