Hrant Dink’in katledilişinin 6. Yılı: Katil devlet hesap verecek!

Alçak bir kurşunla katledilen Ahparigimiz Hrant Dink'in aramızdan koparılışının 6. yıldönümünde Şişli Cevahir önünde buluşarak AGOS’a doğru yürüyüşe geçtik. Şişli Camii önüne gelindiğinde diğer yürüyüş kollarıyla birleşen kalabalığın sayısı yağan yağmura rağmen on binlere ulaştı.

“Buradayız Ahparig”, “Hepimiz Hrantız Hepimiz Ermeniyiz” pankartları arkasında Agos Gazetesi önüne gelindi. Yürüyüşte sık sık "Türk, Kürt, Ermeni, Yaşasın halkların kardeşiliği", "Katil devlet hesap verecek", "Faşizme inat, kardeşimsin Hrant" sloganları atıldı.

Hrant'ın katledildiği yere çiçekler serilmiş, gazetenin camından "Buradayız Ahparig" pankartı sarkıtılmıştı. Saygı duruşundan sonra yapılan konuşmalarda Rakel Dink “6 yıldır adaletin tecelli etmesini için bekliyoruz; verilen sözler tutulmadı, görevliler terfi ettirildi. Adalet can çekişiyor. Gerçek katillerin yakalanması devlet zırhı içinde saklananların hesap vermesi için buradayız” dedi. Anmada Noam Chomsky de bir konuşma yaptı ve Hrant Dink'in idealleri için mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından anma programı sona erdi. Anmanın ardından kalabalık Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti, yürüyüşe izin vermeyen polis kalabalığa tazyikli su ve biber gazıyla saldırdı. Gazdan etkilenen kitle oturma eylemi yaparak saldırıyı protesto etti.