DİP Antalya İl Temsilciliği'nden dünyada devrimci hareketlenmeler söyleşisi

8 Aralık Perşembe günü Antalya DİP İl Temsilciliği’nde “Dünyada devrimci hareketlenmeler” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

2011 yılının kitlelerin kalkışmasına sahne olduğunu ve Arap devrimlerinin bu hareketlenmelerin merkezi olduğuna dikkat çeken yoldaşımız, ABD’den, Yunanistan’a, İngiltere’den Arap devrimlerine, kitlelerin neden sokağa çıktıklarını ve bu hareketlerin yapısını anlattı. Tunus ve Mısır’da başlayan, çatışmalara, iniş ve çıkışlara sahne olan Arap devrimlerinin “Müslüman halklar haklarını arayamaz” tabusunu yerle bir ettiğini ifade etti. Mısır devriminin kronolojik sürecini ay ay anlatan yoldaşımız, sunumunu, Arap devrimlerinin zaafları ve artıları üzerine yaptığı bir konuşma ile bitirdi.

 

Sunumdan sonra, tartışma bölümüne geçildi. Tartışmalar sırasında Arap devrimlerini ABD’nin dizayn ettiğini iddia edenlerin nasıl bir yanlışa düştükleri, emperyalizmin ve bölgedeki müttefiki Türkiye’nin, Arap devrimlerini kendi rotasına sokmaya çalıştığı üzerine sözler alındı. Şili’de devam eden öğrenci hareketinin önemine dikkat çekildi. Toplantı, soru-cevap ve katkılarla birlikte sona erdi.