Akdeniz Üniversitesi öğrencileri Uludere katliamını kınadı!

Akdeniz Üniversitesi devrimci, demokrat ve yurtsever öğrencileri Uludere’de yapılan katliamı protesto etmek için yine alanlara çıktı.

Yaklaşık 200 kişilik kitle öğrenci evinden olbia çarşısına yürümek istedi, fakat öğrenciler Yakut Çarşısı’nın yanında üniversitenin özel güvenlikleri tarafından kurulan barikatla karşılaştı. Özel güvenliklerin kurduğu barikatın 10 metre arkasında ise Çevik Polis konuşlandırılmıştı. Üniversite yönetimiyle yapılan görüşmeler sonuçsuz kalınca öğrenciler üniversitede yolu kapatarak 3 saat boyunca oturma eylemi yaptı.

 

Oturma eylemi devam ederken eylem alanı yakınlarında faşistler toplanmaya başladı. 3.saatin sonunda oturma eylemini bitiren devrimci öğrenciler basın açıklaması yapmak için hareketlendiler. Devrimci öğrencilerin hareketlenmesi üzerine faşistler sloganlarla kitleyi provoke etmeye çalıştılar. Provokasyona devrimci öğrenciler sloganlarla cevap verdi. Çevik kuvvet barikatının önüne kadar yürüyüş yapan öğrenciler basın açıklamasını burada gerçekleştirdi. Basın açıklaması ve oturma eylemi sırasında kitle sık sık “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Biji Bıratiya Gelan” “Katil Devlet Hesap Verecek”, “Şırnak Halkı Yalnız Değildir” sloganlarını attılar.

Basın açıklamasının yapılmasından sonra devrimci öğrenciler toplu bir şekilde sloganlarla okuldan çıkış yaptılar. Okuldan çıktıktan sonra üniversitenin etrafındaki çevre yolunu trafiğe kapatarak yürüyüşlerine bir süre daha devam ettiler. Yürüyüş Bayındır Mahallesinde son buldu.