DİP Bildirisi: Sokakta kazandığımızı masada geri vermeyelim!

Şiddete başvurarak başaramadılar, şimdi kurnazlıkla halletmeye çalışıyorlar. Abdullah Gül-Bülent Arınç ikilisi biraz özür, biraz taviz kırıntısı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteği ile bu büyük isyanı söndürmeye çalışıyor. Tayyip Erdoğan Kuzey Afrika seferinde olduğu için kibrinden, küstahlığından taviz vermiş olmayacak. İsyanın olası sonuçlarından dehşete düşen kapitalist sınıfın TÜSİAD gibi örgütlerinin ve sahibinin sesi basınının desteğiyle denilecek ki, “çocuklar istediğimizi aldık, şimdi barış zamanıdır”

Taviz de neymiş? İstanbul valisi ve emniyet müdürü için soruşturma açılacakmış. Ya İzmir emniyet müdürü? Çivili sopalarla haydut kılığında sivillerini halkın arasına salan kasap? Ya içişleri bakanı Kimyasal Muammer? Bütün Türkiye’den İstanbul valisi mi sorumlu? Hatay’daki kardeşimizi İstanbul valisi mi öldürdü?

Gezi Parkı hakkında sivil toplum kuruluşlarına danışılacakmış, kent bir bütün olarak karar verecekmiş. Bir kez bizleri meydanlardan geri çektiklerinde, topluma kulak asacaklarını mı sanıyorsunuz?

Hayır, kardeşler, dostlar, yoldaşlar! Bin kere hayır! Böyle anlaşma olmaz. Son günlerde yaşadığımız, hep beraber yarattığımız isyan,Türkiye tarihinde görülmemiş bir olaydır. Üç büyük kentin ana meydanlarını özgürleştirdik! Taksim bizimse, Kızılay’da ve Gündoğdu’da kutlamalar yapabiliyorsak, hepimizin kahramanca direnmesindendir. Bütün dünya Türkiye’yi konuşuyor. Bu kadar büyük bir isyan birkaç kırıntıya söndürülemez!

  • Kimyasal Muammer ve İstanbul valisi görevden alınsın!
  • Esad’ın Şabiha’larına, Mübarek’in Baltacı’larına benzer sivil kılıklı, eli sopalı saldırganların hesabı verilsin!

Polis şiddeti ve gaddarlığı en ince ayrıntısına kadar incelenmelidir. Bunu devletin yapmasına güvenilemez. Yargı sistemi bu işi ciddi yapacak olsaydı, savcılar şimdiden soruşturma açmış olurdu. Şıracının şahidi bozacıdır!

  • Meclis kararıyla Bağımsız Soruşturma Komisyonu! Türk Tabipler Birliği, Barolar Birliği, sendikalar, halkın güvendiği demokratik şahsiyetler bu komisyonda yer almalıdır!

Üç genç insan boş yere ölmedi. Yüzlerce insan boş yere yaralanmadı. Yüz binlerce insan boş yere gazlanmadı.

  • Taksimin tahribi planı çöpe atılmalıdır! Hükümet şimdiden “Taksimi yayalaştırma” projesinden vazgeçtiğini açıklamalıdır!

İstanbul’un, Ankara’nın, İzmir’in, Adana’nın, Antalya’nın, Hatay’ın, bütün ülkenin kahraman halkı! Çok bedel ödedik. Zaferimizi dağıtmalarına izin vermeyelim!

Sendikalar göreve, genel greve!

Devrimci İşçi Partisi

5 Haziran 2013