Sivas katliamının 31. yıldönümünde İkitelli’de: İşçilerin birliği ve halkların kardeşliği ile kazanacağız!

Sivas katliamının 31. yıldönümünde İkitelli’de: İşçilerin birliği ve halkların kardeşliği ile kazanacağız!

Devrimci İşçi Partisi Sivas Madımak katliamının 31. yılında kaybettiğimiz canları anmak, sorumlulardan hesap sormak için, 2 Temmuz’da İstanbul İkitelli’de “Sivas’ın hesabını sormak için örgütlen! Yeni katliamları engellemek için kardeş kavgasına karşı sınıf kavgası” şiarıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Devrimci İşçi Partisi İkitelli bürosu önünden başlayan ve emekçi halkın desteği ve sloganlarla gerçekleştirilen yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması, Devrimci İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Dölek’in yaptığı konuşma ile başladı. Yoldaşımız konuşmasında, bu katliamın arkasında, MİT, NATO artığı kontrgerilla ve o dönemin siyasi iktidarının var olduğunu, bu güçlerin bir araya gelerek organize bir şekilde Sivas halkını provoke ettiğini ve 35 canımızın aramızdan ayrılmasına sebep olduğunu belirtti. Dolayısıyla bu katliamın devletin bildiği, önlemediği ve görmezden geldiği devletlû bir katliam olduğunu vurguladı. Sivas katliamından sonra Yaşar Kemal’in yaptığı konuşmaya atıf yaparak bu kara lekeyi yapanlardan, canlarımızı katledenlerden hesabı emekçilerin soracağını söyledi.

Yoldaşımızın konuşmasından sonra okunan basın açıklamasında, İkitelli’nin emekçi halkı işçilerin ve halkların kardeşliğini sağlamaya, Sivas katliamının üzerinden 31 yıl geçse de bu katliamın hesabını sormaya davet edildi. Açıklama mezhepçilik, ırkçılık, göçmen düşmanlığını kışkırtarak her türlü kirli yöntemi kullanarak emekçi halkı bin parçaya bölmeye çalışacaklara asla geçit vermemeye, emekçi halkı ırk, mezhep ve inanç ayrımı göstermeden birleşmeye çağırdı. Basın açıklaması “Sivas’ı unutma, unutturma! Kahrolsun ırkçılık, mezhepçilik. Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!” sloganlarıyla bitirildi.