UPS işçisi direniyor (16-09-2010)

UPS genel müdürlüğü binasının önünün çevik kuvvet polisleri ve panzerler tarafından kapatılmasından ötürü direnişçi işçiler ve aileleri müdürlük binasının yanındaki meydanda toplanarak halaylar çekmeye başladı. Saat 12'de başlayan eylemde ilk konuşmayı TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk yaptı. 160 işçinin 134 gündür direndiğini söyleyen Öztürk, "160 işçi arkadaşımız işe başlayana, işyerindeki baskılar durana kadar direniş çadırlarını terketmeyeceğiz" şeklinde konuştu. İşçilerin anayasal hakları için direndiğine dikkat çeken Öztürk, bütün demokratik kitle örgütlerini UPS direnişine destek vermeye çağırdı.

Hollanda'dan UPS işçilerine destek olmak için Türkiye'ye gelen taşımacılık sendikası FNV temsilcisi Alexandra Ola işçilere "sakın pes etmeyin, sakın mücadeleyi bırakmayın, çünkü UPS yönetimi sizin bir gün pes edeceğinizi düşünüyor, biz sonuna kadar sizin yanınızdayız" şeklinde seslendi. 1 Eylül'de düzenlenen 1. Küresel dayanışma gününde FNV üyesi taşımacılık işçilerinin, UPS'nin Hollanda merkezinin önüne 40 ton kum yığarak, kargo ağını bloke ettiklerini söyleyen Ola, "yöneticiler bu eylemden çok korktular ve bu gün yoğun önlemler almışlar" dedi. Bugün için planladıkları eylemin UPS'nin Hollanda'daki çağrı merkezinin sendika üyeleri tarafından arama yağmuruna tutulması olduğunu belirten Ola, Hollanda'daki işçilerin Türkiye'deki işçilerle dayanışmak için bastırdıkları ve imzaladıkları kartları Kenan Öztürk'e verdi. Ola'nın konuşması sırasında sık sık "Yaşasın Sınıf Dayanışması" ve "Yaşasın Enternasyonal Dayanışma" sloganları haykırıldı.

Eyleme DİP Girişimi, Eğitim-Sen 4. Nolu Şube, Tekstil-Sen, Belediye-İş, Selüloz-İş, Tez-Koop-İş, TGS, Dayanışma Sendikası, DHF, UİD-DER, İşçi Cephesi ve SDP destek verdi.

istanbul20100915.jpg

istanbul20100915-2.jpg