Tekel işçilerine saldırı İstanbul'da protesto edildi (31-03-2010)

KESK'in çağrısıyla Gümüşsuyu'ndaki Türk-İş Temsilciliği önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, buradan Galatasaray Meydanı'na kadar bir yürüyüş yaparak Tekel işçilerinin haklı eylemine copla ve gazla yapılan saldırıları protesto etti. Yürüyüş sırasında "Her Yer Tekel Her Yer Direniş", "Tekel İşçisi Kazanacak" sloganları atıldı.
Galatasaray Meydanı'nda KESK adına basın açıklamasını okuyan KESK dönem sözcüsü Nebat Bükrek Ankara'daki uygulamanın sıkıyönetimi aratmadığını vurguladı. "Bugünkü saldırıda amaç işçilerin ve emekçilerin moralini bozmak, mücadele ve direniş isteklerini kırmaktır." şeklinde konuşan Bükrek sözlerini şöyle tamamladı: "AKP iktidarı şunu bilmelidir ki, ne saldırdığı KESK üyeleri ne de demokratik haklarını engellediği TEKEL işçileri, mücadelelerinden vazgeçmeyecekler ve 4/C kölesi olmayı kabul etmeyecekler. Önce 1 Mayıs'ta tüm Türkiye'de, yüzbinlerle alanlara çıkarak; sonrasında 4 konfederasyonun aldığı karar gereği 26 Mayıs'ta hayatı durduracak bu saldırıların hesabını soracaktır."

Bükrek'in ardından söz alan Tek Gıda-İş İstanbul 10 No'lu Şube Başkanı Muzaffer Dilek de Tekel direnişini destekleyen herkese teşekkür etti.

Eyleme DİP, TKP, ÖDP, SODAP, SDP, ESP, Sosyalist Parti, Halkevleri gibi yapılar da katıldı.

istanbul20100401.jpg