Taşeronun adamları Liman işçilerine saldırdı (04-08-2008)

Saldırıya uğrayan işçilerle yaptığımız görüşmeye göre; 3 Ağustos 2008 Pazar günü biri sendika yetkilisi ve üç direnişçi işçi işverenin iftiraları sonucu savcılığa ifade vermeye gitmişti. Savcılıktan dönerken işçilerin içinde bulunduğu araç, siyah renkli ve siyah camlı üç araç tarafından E-5 karayolu Beylikdüzü Tatilya mevkii civarında sıkıştırılarak durmaya zorlandı, üç araçtan inen yaklaşık onbeş kişi demir levye ve sopalarla işçileri öldüresiye dövdü ve araçlarına zarar verdi. İşçilerden Fatih Bozkurt başına ve boynuna aldığı ağır darbeler sonucunda Bakırköy devlet hastanesine kaldırıldı. Yine direnişçi işçilerden Ferhat Terzi'nin ise burnu kırıldı. Diğer yaralı işçi Mehmet Doğan ve sendikacı Haydar Özcan ise tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildiler.

Saldırganlar saldırı sırasında "bir daha Kalkavan'ın adını ağzınıza alamayacaksınız"(Kalkavan Liman'daki taşeron firmasının adı) sözleriyle tehdit edip kim tarafından yönlendirildiklerini ve amaçlarını da belli ettiler. İşçilerin anlattığına göre olay bir Mobese kamerasının ve bir trafik polisinin önünde, E-5 karayolunun sol şeridinde ve gündüz vakti gerçekleşti.

Liman-iş sendikası tabelasının asılmasına "yasadışı" diyerek izin vermeyen güvenlik güçlerinin gündüz vakti işlek bir caddede ve Mobese kameralarının önünde gerçekleşen, faiileri ayan beyan ortada olan bu olayın soruşturulması ve sorumluların bulunması konusunda takınacakları tavrı "merakla" bekliyoruz.