SUYUMUZA SAHİP ÇIKTIK! (İşçi Mücadelesi - 15-03-2009)

Platform adına yapılan konuşmanın ardından KESK Genel Başkanı Sami Evren, DİSK Genel Örgütlenme Sekreteri Ali Rıza Küçükosmanoğlu, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Çiftçi-Sen Genel Başkanı Abdullah Aysu birer konuşma yaparak suyun özelleştirilmesine ve ticarileştirilmesine karşı tepkilerini ifade ettiler. Kürsüden sık sık attırılan “Su hayattır satılamaz, Dereler özgür akacak, halklar özgür yaşayacak.” sloganlarının yanı sıra, Devrimci İşçi Partisi Girişimi olarak konu üzerine programlı bir yürüyüş oluşturabilmek adına belirlediğimiz talepler de yoğun ilgi gördü. DİP Girişimi’nin dövizlerle ifade ettiği talepler şöyleydi: “Suyun özelleştirilmesine hayır!”, “Bulutlarımızdan elinizi çekin, halka temiz içme ve kullanma suyu!”, “Arsenikli suyu siz için, Musluklardan zehir akmasın!”, “Su tekelleri İstanbul’dan defolun!”, “Su kaynaklarında merkezi planlama Sosyalizmde!”

Miting 16 Mart’ta başlayacak Dünya Su Forumu’nun engellenmesi çağrısı ile sonuçlanırken, Grup Yorum da bir dinleti sundu.

Mitinge katılımın zayıf ve katılan kitlenin coşkusuz olması bu konunun işçi hareketi, sendikalar ve sol içinde de yeterince kavranamadığının bir göstergesi olarak yorumlanabilecektir. O nedenle suyun özelleştirilmesi konusu ciddi bir şekilde öncelikle adı geçen odakların ve hemen ardından tüm halkın gündemine sokulmalıdır. Aksi takdirde bundan önceki özelleştirme deneyimlerinden daha ağır bir sonuçla karşılaşabileceğiz.